Nogometaši Liverpoola so v derbiju elitne angleške lige premagali Manchester United s 3:1 (1:1) in svoj niz neporaženosti podaljšali na 18 tekem, kar je klubski rekord. Zadnji poraz so varovanci Jürgena Kloppa zabeležili maja, ko jih je premagal Chelsea.

Z zmago so se spet zavihteli na vrh prvenstvene razpredelnice, pred Manchester Cityjem imajo Liverpoolčani točko prednosti. Za Liverpool je dva gola dosegel Xherdan Shaqiri, enega pa Sadio Mane, za goste je bil natančen Jesse Lingard. Liverpool je Manchester United premagal prvič v zadnjih devetih medsebojnih obračunih.

Včerajšnji derbi bo gotovo še nekoliko dlje ostal v spominu Belgijca v vrstah Uniteda Marouana Fellainija, ki je v 84. minuti s polvolejem namesto gola za znižanje rezultata zadel redarja ob zastavici za kot. Na družbenih omrežjih so se navijači kajpak pohiteli ponorčevati iz spodletelega poizkusa visokoraslega nogometaša.

»Fellaini se je iz zafrustriranosti odločil sklatiti Liverpoolovega redarja« in »Fellainijev strel je dober povzetek naše dosedanje sezone« sta le dva izmed komentarjev na twitterju, nič bolj prijetno pa ni bilo na stadionu Anfield včeraj niti trenerju rdečih vragov Joseju Mourinhu, saj so domači navijači zmago med drugim proslavili z ironičnim skandiranjem »ne odpustite Mourinha«.