Žal se je s tem porazom končal niz enajstih zaporednih domačih zmag Dallasa. Luka je vnovič prikazal raznovrstno predstavo, potem ko je navduševal s številnimi prodori, mnogokrat pod prekrškom. Met iz igre za dve točki je bil vrhunski, saj je Dončić zadel osem od desetih metov, nekoliko slabši je bil le pri metu za tri, kjer je zadel zgolj en met od petih. Dončić je več točk od tokratnega večera nanizal le 29. oktobra, ko je v San Antoniu prišel do številke 31.

Slovenski košarkar je z razlogom na parketu oddelal 35 minut, saj je vse do zadnje četrtine držal ekipo v igri za zmago. Toda tokrat se žal ni izšlo, saj je bilo pri Dallasu premalo razpoloženih igralcev, med katerimi še vedno ni poškodovanih Dennisa Smitha in J. J. Baree, na drugi strani pa sta kot Dončić po 28 točk zadela Buddy Hield in De'Aaron Fox. Učinkovit je bil tudi srbski duet v dresu Sacramenta Bogdanović-Bjelica, oba sta pristavila 15 točk.

»Imeli smo zelo slab strelski večer, kar je najbolj vplivalo na končni izid. Če pride tak večer, mora biti obramba tista, ki prevesi tehtnico. Tudi ta ni bila na pravi ravni, da bi lahko s tekmeci ostali v koraku do konca in potem kaj storili za končno zmago,« je tekmo strnil trener Dallasa Rick Carlisle.

Ekipa Miami Heat je na gostovanju premagala New Orleans Pelicans s 102:96, slovenskega košarkarja Gorana Dragića pa zaradi poškodbe znova ni bilo v postavi gostiteljev. Dwyane Wade je dosegel 19 točk, tri točke več je zabeležil Josh Richardson, Miami pa je niz šestih gostovanj zaključil s četrto zmago. Na drugi strani je Anthony Davis v statistiko vpisal 27 točk, 12 skokov, po tri blokade in ukradene žoge, vendar nato v drugem polčasu ni zadel vse do trojke pet minut in 43 sekund pred koncem.

Statistika