Oseminsedemdesetletni umetnik Christian Ludwig Attersee je na plakatu upodobil golo ženske s smučmi in palicami, polmesec z obrazom pa gleda proti njenim nogam. Plakat je za ženske tekme na Semmeringu, ki bo konec decembra. Na družbenih omrežjih facebook in twitter ob tem ni manjkalo kritik.

»Nimam težav z erotiko, goloto in umetnostjo. Toda kakšno zvezo ima to z nastopi športnic,« se je spraševal nek moški. »Športnice bi morale ta plakat zakopati v sneg,« pa je predlagala ena izmed uporabnic. Številni so se ob tem obregnili ob nedavne obtožbe o spolnih prestopkih, ki so se vsuli na avstrijsko smučanje v zadnjem letu.

Avstrijska smučarska zveza se je prav tako odzvala, tiskovni predstavnik Josef Schmid je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal: »Zagotovo jih ne bomo umaknili.« Plakate bodo umaknili le, če se bo za to odločil Attersee.

Generalni sekretar avstrijske zveze Klaus Leistner pa je kljub stališču zveze zapisal opravičilo: »Z delom pomembnega avstrijskega umetnika nismo želeli povzročiti slabe volje občutljivih ljudi. Če se je tako izkazalo, nam je res žal.« Attersee je poudaril, da golota ponazarja žensko »moč, neodvisnost in samozavest«.