V zadnjih letih so obračuni med Olimpijo in Krko največ, kar lahko ponudi slovenska klubska košarka. Nič kaj drugače ni tudi to pot, ko bosta moštvi moči merili v 11. krogu lige ABA. Tekma v Tivoliju je izrednega pomena tako za ene kot druge, saj se z le tremi zmagami in kar sedmimi porazi Ljubljančani in Novomeščani nahajajo na dnu lestvice skupaj z Zadrom in Mornarjem.

S trenutnim stanjem na jadranskem tekmovanju morajo biti precej bolj razočarani v taboru Olimpije, saj so pred sezono odločno napovedovali, da jih zanima uvrstitev med prvih šest moštev oziroma da potihoma napadajo tudi četrto mesto. Zaradi izenačenosti lige je osnovni cilj še vedno uresničljiv, a bodo morali Ljubljančani začeti zbirati zmage. Stanje na parketu se je po prihodu trenerja Saše Nikitovića občutno izboljšalo, a brez pozitivnih rezultatov to večjega pomena nima.

Kako pomembna je tekma proti Krki za Olimpijo, kaže tudi dejstvo, da si je Nikitović Novomeščane pred tednom dni odšel ogledat v živo, ko so v 8. krogu državnega prvenstva gostili Rogaško. »Tako za nas kot Krko je prihajajoča tekma zelo pomembna, res pa je, da ta obračun še ne bo odločil nadaljnjega poteka sezone, saj bomo jutri sklenili prvo polovico rednega dela sezone v ligi ABA. Z dosedanjim potekom priprav na tekmo sem zelo zadovoljen. Igralci so osredotočeni, zato pričakujem našo dobro predstavo,« sporoča trener Olimpije Saša Nikitović, ki bo znova lahko računal na Jana Špana, še vedno pa je pod vprašajem nastop Mihe Lapornika, ki ima v zadnjih dneh težave z bolečinami v kolku.

Simon Petrov bo na drugi strani lahko računal na vse igralce razen na že vso sezono odsotnega Marka Jošila, ki pa je že začel s treningi. Pri Krki dolgo časa niso vedeli, kaj je vzrok za bolečine v kolenu srbskega košarkarja, pred kratkim pa so le ugotovili izvor – Jošilo je imel natrgano mišico nad kolenom. Petrov že nestrpno čaka njegovo vrnitev na igrišča, medtem pa tuhta, kako dvigniti raven obrambe njegovega moštva. Krka ima namreč daleč najslabše razmerje med prejetimi in danimi točkami v ligi, nazadnje jih je na domačem parketu od Cibone prejela 100. Recept za zmago bo dolenjsko moštvo črpalo s tekme prvega kroga državnega prvenstva, ko so Ljubljančane pred domačimi navijači odpravili s kar 22 točkami razlike.

»Priprave potekajo po ustaljenem ritmu. Zavedamo se svoje kakovosti, ki smo jo proti tokratnemu nasprotniku že pokazali na začetku sezone,« sporoča Simon Petrov, ki dejstvu, da Olimpija pod novim trenerjem Nikitovićem prikazuje boljše predstave, ne daje prevelikega poudarka. »Predvsem se ukvarjamo z našimi težavami, a seveda gledamo tudi na to, kaj zmore Olimpija. Dobro poznamo njihove igralce. Vemo, da moramo paziti na Lapornikov met od daleč, na Begića pod košema… Vsak njihov posameznik ima svoje kakovosti, a mi smo že dokazali, da lahko igramo z njimi in jih tudi premagamo.«

Liga ABA, 11. krog: Zadar – Igokea 95:80, danes ob 17. uri: Mornar – Cedevita, ob 19. uri: Mega Bemax – Crvena zvezda, ob 21. uri: Partizan – FMP, jutri ob 17. uri: Olimpija – Krka, ob 19. uri: Cibona – Budućnost.