Tekma se je začela precej obetavno za zadnjeuvrščeno ekipo lige NHL, ki nikakor ne najde izhoda iz krize. Dustin Brown je v četrti minuti zadel za vodstvo z 1:0. Z devetim zadetkom je postal najboljši strelec Kraljev v tej sezoni. A je bilo vodstvo bolj kratkotrajno. V nadaljevanju so domači Modri jopiči najprej izenačili, še pred koncem prve tretjine pa povišali na 2:1.

Za Columbus so zadeli Lukaš Sedlak, Artemi Panarin se je podpisal pod dva, Josh Anderson pa je postavil končni izid 4:1. Vratar Columbusa je zaustavil 29 strelov razglašenih Kraljev, ki jih pesti precejšnja neučinkovitost v zaključkih napada in nedisciplina v obrambi. Gostujoči vratar Jonathan Quick je zbral 37 obramb. Naslednja tekma čaka Los Angeles v soboto v Pittsburghu.

Kralji so najslabše moštvo lige NHL

Tretji zaporedni poraz Kralje utrjuje na repu kot najslabše moštvo lige NHL, s čimer se oddaljujejo od uvrstitve v končnico prvenstva. Če Kopitarjevi Kralji ne bodo začeli kmalu nizati zmage, zagotovo ne bodo zaigrali v končnici, kar pa po drugi strani niti ni tako slabo z zornega kota slovenskega hokeja. V tem primeru bi se znatno povečale možnosti, da bi 31-letni Kopitar zaigral za slovensko reprezentanco konec aprila na svetovnem prvenstvu skupine B v Astani.

Kopitar se v izjavah po tekmi s takšnimi špekulacijami ni ukvarjal in bi seveda raje videl, če bi Kralji čim prej začeli kopičiti zmage in ne porazov: »Zadnje tri tekme smo se lotili narobe, posledica česar je slab rezultat. Tudi nocoj nismo bili tako zelo daleč, a so se naše možnosti zmanjšale, ko smo jim podarili powerplay priložnosti in ko enkrat razlika znaša tri gole, se je težko vrniti.«

»Ne bom iskal izgovorov, na koncu je pomembno le, ali si zadel ali ne, ni pomembno, kako se je plošček odbil in kako lepo si igral ali streljal, če ne gre v mrežo. Pač treba je opraviti posel.«