Pri Calgaryju se je izkazal Matthew Tkachuk, ki je zbral kar štiri podaje, domača ekipa pa je v končnici rednega dela uprizorila prvovrsten preobrat in izničila zaostanek 3:5. Minuto in osem sekund pred koncem je na 4:5 znižal Šved Rasmus Andersson, sedem sekund pred koncem dramatičnega dvoboja pa je na 5:5 izenačil Sean Monahan.

Hokejisti iz Las Vegasa so se v minuli krstni sezoni prebili v finale Stanleyjevega pokala in nato klonili proti Washingtonu, na današnjem obračunu v velikem jabolku pa so bili boljši od Otočanov s 3:2 in na zadnjih enajstih tekmah dosegli že deveto zmago. Zmagoviti gol za igralce iz Nevade je v zadnji tretjini prispeval Čeh Tomaš Nosek.

V vetrovnem mestu je domača zasedba prekinila niz osmih porazov in na kolena položila Pittsburgh. Tekmo sta zaznamovala Jonathan Toews, ki je z golom in dvema podajama dosegel že svojo 700 točko v ligi NHL, domači vratar Corey Crawford pa je zbral kar 40 obramb. Pri pingvinih je blestel Bryan Rust, ki je dosegel "hat-trick".

V Kaliforniji je Anaheim dokaj zanesljivo premagal Dallas s 6:3. Češki napadalec Ondrej Kase je dosegel svoj prvi "hat-trick" na severnoameriških ledenih ploskvah, Ryan Getzlaf pa je z današnjima dvema asistencama zbral že 901 točko v ligi NHL.

Zasedba iz Los Angelesa, kjer igra slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, bo v noči na petek gostovala pri ekipi Columbus Blue Jackets.