Dončićeva statistika tokrat ni bila navdušujoča, njegov met iz igre je bil 6:12, met za tri pa 1:5, zgrešil je tudi oba prosta meta, v statistiko je vpisal še štiri izgubljene žoge. Tekma je imela sicer nekaj simbolnega pridiha. Na košarkarske parkete se je namreč vrnil sloviti Nemec Dirk Nowitzki, ki je v igro vskočil kot rezervni igralec. Na prvi tekmi v sezoni po poškodbi je igral šest minut in zabeležil dve točki. Štiridesetletnik je tako zaigral v svoji 21. sezoni po vrsti v vrstah Dallasa.

S tem nastopom se je vpisal v zgodovino lige NBA kot prvi igralec, ki je preživel največ sezon v enem klubu. Pred tem je bil izenačen s Kobejem Bryantom, ki je dvajset sezon igral v majici Los Angeles Lakers.

»Lepo je biti nazaj. Očitno me čaka veliko dela. Doslej sem tekel na tekaški stezi, kar ni enako kot igrati v ligi NBA proti skupini 20-letnikov,« je bil dobre volje ob vrnitvi 40-letni Nowitzki.

Pri Phoenixu, najslabši ekipi lige, je blestel T.J. Warren s 30 točkami. Sonca so prekinila niz desetih tekem brez zmage. Sicer pa je Phoenix nočna mora Dallasa, saj ga je premagal že sedmič po vrsti. Zanimiv je bil tudi obračun Dončića in Deandreja Aytona, tretjega in prvega izbora na letošnjem naboru lige NBA. Ayton je dosegel sedem točk, petek skokov, izgubil je štiri žoge.

Naslednja tekma košarkarje Dallas Mavericks čaka v noči z nedelje na ponedeljek, ko bodo gostili Sacramento Kings.

Phoenix : Dallas