Miami je v gosteh klonil proti Los Angeles Lakers s 105:108. Slovenski organizator igre v floridski ekipi Goran Dragić je v dobrih 17 minutah dosegel sedem točk ter po dva skoka in podaji. Najbolj učinkovit igralec gostujoče zasedbe je bil Justise Winslow z 28 točkami, v kalifornijski ekipi pa je prvega zvezdnika LeBrona Jamesa le skok ločil do trojnega dvojčka. Na koncu je svojim nekdanjim soigralcem nasul 28 točk ter zbral 12 podaj in devet skokov.

Tekma v Staples Centru je bila izjemno čustveno nabita, predvsem zaradi tega, ker barve Jezernikov zastopa James, ki je nekoč navduševal v dresu floridske ekipe in z njo dvakrat slavil v ligi NBA v letih 2012 in 2013. Prvi zvezdnik zasedbe iz mesta angelov pa na nasprotni strani ni imel le svojih nekdanjih soigralcev, temveč tudi svojega velikega prijatelja Dwyana Wada. »Ko igram proti njemu, je občutek vedno nenavaden, kot da izgubljam brata, s katerim sem v preteklosti dobil številne vojne na košarkarskem igrišču,« je v zvezi s tem slikovito dejal James, medtem ko je Wade dodal: »Težko je nastopiti na tovrstnih tekmah, hkrati pa ste vznemirjeni, ker igrate proti enemu najboljših igralcev.«

Dončić najboljši skakalec in podajalec svoje ekipe

V Dallasu je Luka Dončić znova pokazal raznovrstno predstavo ter bil najboljši skakalec in podajalec svoje ekipe, največ točk za teksaško ekipo pa so dosegli Harrison Barnes (19), Jalen Brunson (17) in Dwight Powell (16). Dončićev met iz igre je bil znova slab, znašal je 2-11, met za 3 točke 0-5, zato pa je blestel na drugih področjih, predvsem pri asistencah in podajah in je po nedavnem izjemnem večeru proti »sosedom iz Houstona« znova opozoril nase. »V igri z žogo je iz tekme v tekmo boljši. Vemo, da je sposoben spektakularnih predstav, a naša glavna naloga bo, da v njegove akcije vključimo tudi druge igralce in še bolj povežemo ekipo v celoto,« je o Dončiću dejal trener Rick Carlisle. Dallas bo naslednjo tekmo igral v noči na četrtek, ko bo gostil Atlanto, Miami pa bo ta dan gostoval v Salt Lake Cityju.

Dallas : Orlando