Meghan Markle, žena princa Harryja, se je v ponedeljek nepričakovano pojavila na podelitvi britanskih modnih nagrad, kjer je izročila nagrado za najboljšo britansko oblikovalko ženskih oblačil. Nagrado je prejela Clare Waight Keller, ki je oblikovala njeno poročno obleko, to pa ni bila glavna novica. Glavna novica je bila, da je Meghan Markle nosila bordo lak za nohte. Nič posebnega, bi rekli, a ne, ko gre za britanski dvor. Vojvodinja Susseška je s temno rdečo barvo laka še enkrat prekršila kraljevi protokol. Kraljica Elizabeta II. ne mara izstopajočih barv laka, ker jih ima za vulgarne in nenaravne, tako da za članice britanske kraljeve družine pride v poštev kvečjemu blaga rožnata barva. Tega se striktno drži žena princa Williama Kate, do ponedeljka pa je to pravilo upoštevala tudi Meghan Markle, pri kateri javnost opazi vsako »napako«, ki jo stori.

Britanski mediji so šest mesecev po poroki Meghan in Harryja, torej enkrat takrat, ko sta razkrila, da pričakujeta naraščaj, postali skoraj nerazumljivo neusmiljeni do ameriške snahe, kar so zaznali tudi pri ameriški televizijski mreži CNN. V prispevku so se sprehodili čez britanske naslovnice ter analizirali neobjektivne obsodbe in trače, na koncu pa prišli do ugotovitve, da gre Meghan konservativnim Angležem v nos, ker je Američanka, povrh vsega pa še nekdanja hollywoodska igralka, in ker prihaja iz rasno mešane družine.

Zahteve vojvodinje in odhodi zaposlenih

Opažanja v domači Ameriki niso zrasla iz nič. Ne mine namreč teden, da mediji na Otoku ne bi pisali, katero pravilo je spet prekršila Meghan, koga je vznemirila in kdo od njenih pomočnikov jo zapušča. Ob prvem uradnem dogodku, ki se ga je udeležila skupaj s kraljico, na primer ni nosila klobuka, kar naj bi kraljico naravnost šokiralo, pred poroko pa je menda spravila v jok Kate, ker je med pomerjanjem obleke oštela njeno hčerko Charlotte, ki je bila ena od poročnih družic. Poleg tega naj bi zaradi zatohlega vonja v poročni kapeli prosila za osvežilce zraka, zelo jasna pa je bila tudi pri tem, katero tiaro hoče nositi na poroki, zaradi česar naj bi doživela celo manjši napad jeze. Vsi negativni trači, povezani s poroko Meghan in princa Harryja, so v medije prikapljali v minulem mesecu, potem pa so sledile še bolj sveže novice, kot je ta iz začetka decembra, da se bosta mladoporočenca po novem letu preselila iz Kensingtonske palače v rezidenco Frogmore v Windsorju, kjer bosta v miru počakala na porod, predviden za april.

Aha, so si ob tem rekli britanski mediji, govorice o nesoglasjih med Meghan in Kate, ki naj bi jo motilo tudi to, kako se Meghan pogovarja z osebjem, niso izmišljene. Da je ameriška zvezdnica res naporna, jim dokazuje tudi to, da sta jo zapustili že dve asistentki. Prva je bila Meghanina osebna pomočnica, 39-letna Melissa Touabti, ki je prej »srečno« delala za pop pevca Robbieja Williamsa in ki naj bi jo z dvora po šestih mesecih odgnala tako prezahtevna Meghan kot Harry s svojim motom »Kar Meghan želi, to dobi«. Druga pa je 49-letna pomočnica Samantha Cohen, ki je za kraljevo družino delala 17 let, ključna pa je bila tudi pri tem, da Meghan pripravi na življenje na britanskem dvoru. Kraljeva družina odhodov ni komentirala, mediji pa so prišli do svojih sklepov. Iz neimenovanih virov, ki so Meghan označili za »vojvodinjo Naporno«, naj bi izvedeli, da ima žena princa Harryja težave s spanjem in da se ob 4.30 sprošča z jogo, ravno tako zgodaj pa pošilja tudi sporočila in po telefonu kliče osebje z navodili, kaj vse morajo storiti.

Užaljeni oče in novinar

Kot da vse te novice ne bi bile dovolj, sta se pred kratkim oglasila še Meghanin oče in novinar Piers Morgan ter svoje nezadovoljstvo nad tem, da ju je Meghan postavila na stranski tir, izrazila tudi javno. Thomas Markle, 74-letni upokojeni televizijski lučkar, ki se hčerine poroke menda ni udeležil zaradi težav s srcem, je potarnal, da par ignorira vse njegove poskuse, da bi ponovno navezal stik z Meghan, Piers Morgan pa ni niti malo varčeval z besedami v časopisju in po televiziji. V kolumni za Daily Mail, v kateri je opisal svoje prvo srečanje z Meghan in njuno kasnejše dopisovanje na družbenih omrežjih, je izrazil svoje nezadovoljstvo nad tem, da ga je po poroki s Harryjem popolnoma izbrisala iz svojega življenja, ter zapisal, da je neusmiljena družbena povzpetnica, ki je dobila vlogo svojega življenja in je odločena, da bo iz nje izmolzla vse, kar bo lahko. Meghan Markle, ki ni prva članica kraljeve družine, na katero so se spravili britanski mediji, ob vsem tem modro molči. Čeprav ni modre krvi.