Intagramovi uporabniki po vsem svetu, tudi v Sloveniji, lahko odslej svojim prijateljem prek tega omrežja pošiljajo tudi zvočna sporočila. Da bi to storili, odprite instagram stran prijatelja in kliknite na »message«. S tem se bo odprl zaseben pogovor, za pošiljanje zvočnega posnetka pa pritisnite in držite ikono mikrofona v polju za vpis besedila. Če ikone v polju nimate, morate verjetno posodobiti svoj instagram. Ko sporočilo pošiljate, pa bodite pozorni, saj vas instagram po zaključku snemanja sporočila ne vpraša, če naj tega tudi pošlje, temveč to kar stori.

Če s sporočilom niste zadovoljni, zato nikar ne izpustite zaslona, temveč s prstom podrsajte proti levi, kjer se nahaja ikona smetnjaka. Ko ga boste s prstom dosegli, se bo obarval rdeče. Tedaj je sporočilo izbrisano. Če ponesreči vseeno pošljete sporočilo, ki ga niste želeli, lahko tega izbrišete tudi naknadno. Pritisnite in držite na poslano sporočilo ter nato pritisnite »unsend message«.

Sporočila so sicer lahko dolga do ene minute. Če zvok ni dovolj, pa instagram že od poletja ponuja tudi možnost video klicev.