Vratar domačih Jimmy Howard je bil z 42 obrambami nerešljiva uganka za Kopitarja in njegove soigralce, ki so sicer v strelih povsem nadigrali gostitelje. Jonathan Quick je zaustavil 18 strelov, premagali so ga Dennis Cholowski, Frans Nielsen in Dylan Larkin.

Los Angeles ostaja prikovan na rep lestvice. S 23 točkami je na dnu izenačen s Chicagom. Čeprav porazi niso posledica pomanjkanja želje. Kralji so tako dobili statistični strelski obračun z Rdečimi krili.

Na tekmi so vpisali 43 strelov proti nasprotnemu golu (18 strelov je ubranil vratar, 20 ploščkov je zgrešilo tarčo). Vsak od članov kolektiva iz Los Angelesa je vknjižil vsaj en strel na gol. Najbolj produktiven, in tudi najmanj učinkovit, je bil Tyler Toffoli z osmini streli na gol. Na drugi strani je imel Detroit 21 strelov na golov (osem ubranjenih in 14 zgrešenih).

Kralje znova tepe neučinkovitost

»Mislim, da se še noben večer ni zgodilo, da bi tej ekipi zmanjkalo želje ali truda. Vedno skušamo igrati čvrsto in se potruditi. Tako kot nocoj v drugi tretjini, ki bi se lahko razpletla tudi povsem drugače, če bi nam uspelo kakšen plošček spraviti v mrežo. Borili smo se za vsak plošček in si jih izborili, a nato tega nismo nadgradili z zadetkom. Mi nismo zadeli, zato pa so oni. Ne moremo se zadovoljiti zgolj s tem, da imamo veliko priložnosti. Na koncu je pomembno zmagati, le zmage štejejo,« je težave Kraljev v zaključku napada opisal kapetan Kopitar.

Hrušičan je zabil svoj osmi zadetek v sezoni, ob enajstih podajah ima devetnajst točk. Hrušičan je v karieri v ligi NHL zabil 298 golov in 549 asistenc za 847 točk. Na obeh odigranih dvobojih v novi sezoni proti Detroitu je našel pot do mreže. Kralji bodo v noči na sredo gostovali pri tretji najboljši ekipi Vzhoda, hokejistom Buffalo Sabres.