Kapetan kraljev Kopitar je v 23:25 minute na ledu ostal brez točke, v statistiko je vpisal tri neuspešne strele proti vratom tekmeca.

V obračunu ekip, ki v tej sezoni predstavljata spodnji dom lige – New Jersey je s 25 točkami le za spoznanje na boljšem kot Los Angeles –, so gostje prekinili niz šestih porazov. Kralji pa so v značilnem nihanju, ki letos sicer prinaša več porazov kot zmag, spet na poti navzdol.

Kyle Palmieri je za New Jersey dosegel dva gola, s čimer je tudi prekinil strelsko sušo proti tej ekipi (proti kraljem ni zadel na prejšnjih 13 tekmah), s tremi podajami se je izkazal Taylor Hall. Pri domačih so v polno zadeli Brendan Leipsic, Adrian Kempe in Kyle Clifford, vratar Jonathan Quick je zbral 29 obramb.

Za eno redkih svetlih točk je poskrbel Drew Doughty, ki je s podajo prišel do številke 334 v karieri, s čimer je postavil klubski rekord po številu podaj za branilce.

Naslednja tekma kralje čaka v soboto, ko bodo prav tako v domači dvorani gostili Vegas Golden Knights. Njihovim naslednjim tekmecem gre precej bolje, danes se je ekipa po sedmi zmagi na zadnjih osmih tekmah pomaknila na skupno tretje mesto v ligi; po zaostanku 2:3 proti Chicagu sta za preobrat z zadetkoma v le 12 sekundah zadnje tretjine poskrbela Jonathan Marchessault in Alex Tuch. Chicago je doživel šesti zaporedni poraz.

Calgary je z 2:0 premagal Minnesoto, vratar Mike Smith je z 31 obrambami drugič v sezoni ostal nepremagan, skupno je bil to njegov 38. »shutout« v karieri. V napadu pa je bil glavni Elias Lindholm z obema zadetkoma za zmago.

V kanadskem obračunu med Montrealom in Ottawo je še drugič v nekaj dneh slavil Montreal, še enkrat z izidom 5:2. Tokrat so hokejisti Montreala slavili na tujem, dva gola je dosegel Paul Byron.

Po dvakrat sta bila na tekmi Pittsburgha z newyorškimi otočani uspešna tudi Kris Letang in Phil Kessel, za zmago pingvinov s 6:2 je en gol prispeval tudi prvi zvezdnik Sidney Crosby, zanj je bil to 15. gol v sezoni.

Toronto je po podaljšku klonil proti Detroitu in tako končal niz petih zmag; za rdeča krila, ki so vodila že za tri gole, a vodstvo zapravila, je bil mož odločitve Dylan Larkin, ki je zadel v tretji minuti podaljška.