Keršmančev park se je z decembrom spremenil v Veronikino pravljično deželo, kjer obiskovalce med drugim pričakuje pokrito brezplačno drsališče, kmalu pa se bodo odprla tudi vrata Pravljične hiške. Zato na Zavodu za turizem, šport in kulturo pričakujejo, da se bodo v parku ves december srečevale in družile predvsem družine z otroki.

Brezplačno drsališče, ki ponuja tudi bogat in pester družabni program, bo odprto do 27. januarja. Otroci se bodo lahko na njem vsako decembrsko soboto med drugim učili drsanja ter uživali v animaciji na ledu, ob nedeljah pa igrali hokej in ustvarjali na ustvarjalnih delavnicah. Odraslim bodo na voljo akustični koncerti, športni prenosi ter standup nastopi.

Ob delavnikih je drsališče odprto od 9. do 19. ure, ob koncu tedna se odpira uro pozneje. Izposoja drsalk, ki je med tednom mogoča le popoldne, ob koncu tedna pa ves čas odprtja drsališča, stane dva evra. Izposoditi si je mogoče tudi čelade in drsalčka. Več informacij je na voljo na facebook strani Drsališče Kamnik. Prvi akustični koncert to soboto pripravljata Uroš in Tjaša, naslednji petek pa Duo Kristovnik.

V Pravljični hiški ob drsališču, ki odpira vrata 17. decembra, bodo otroke od 17. ure dalje navduševale otroške delavnice, ki jih bodo pripravili dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, ter različne otroške predstave. Živahno bo od 21. do 23. decembra, ko se bodo otroci lahko družili s poniji, hiško pa bo obiskal tudi Dedek Mraz, s katerim se bodo lahko slikali. Hiška bo odprta do 23. decembra. av