Svet Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki so ga predčasno in prostovoljno zapustile kar tri zadnje direktorice, je na ponovljenem razpisu za direktorja izbral vršilca dolžnosti direktorja dr. Tomaža Simetingerja. Etnologa in kulturnega antropologa, ki se je zavodu pridružil pred slabima dvema letoma kot vodja oddelka za kulturo, mora tako zdaj potrditi le še nov občinski svet.

Ker so v zavodu ostali brez vodstva tik pred največjo septembrsko turistično etnološko prireditvijo Dnevi narodnih noš, pot do izbire direktorja v primežu časovne stiske ni bila enostavna. Še zlasti ker jim je prvi razpis spodletel in so jim morali z imenovanjem vršilca dolžnosti direktorja na pomoč priskočiti tudi na občinski upravi. Vršilca dolžnosti so imenovali na avgustovski dopisni seji, razpis za izbiro direktorja pa ponovili.

Vršilec dolžnosti Simetinger se je prijavil že na prvi razpis za direktorja, a so morali njegovo vlogo kot nepopolno zavrniti. Takrat pa sta popolno vlogo oddali dve kandidatki, ki so ju na tajnem glasovanju zavrnili. »S tajnim glasovanjem smo želeli zagotoviti svobodno odločanje članov sveta zavoda in se izogniti očitkom o pritiskih,« je bila po njuni zavrnitvi jasna predsednica sveta zavoda Martina Jerše. Zatrdila je, da kandidata izbirajo zelo transparentno.