Novoletno okraševanje Kamnika so že po tradiciji začeli najmlajši. Otroci iz vrtcev Antona Medveda, Peter Pan, Sonček in Zarja ter osnovne šole Toma Brejca, podružnične šole Vranja peč in Ciriusa Kamnik so namreč s svojimi ročno izdelanimi okraski že prejšnji teden okrasili kar 20 smrečic na Šutni. A bodo tudi te smrečice na najstarejši in najlepši kamniški ulici osvetlili šele v petek ob 17. uri, ko bodo ob zvokih glasbe iz muzikala Pepelka hkrati prižgali praznično osvetlitev po mestu. V soju lučk bosta tako zažareli tudi obe veliki smreki na Glavnem trgu in v križišču Ljubljanske in Kranjske ceste pri Korobaču.

Še zlasti pravljično bo v Keršmančevem parku, ki je z odprtjem brezplačnega drsališča že postal Veronikina pravljična dežela. Od 17. do 23. decembra bodo v tamkajšnji Pravljični hiški tudi otroške delavnice, ki jih bodo pripravili dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, ter različne otroške predstave. Posebno živahno bo 21., 22. in 23. decembra, ko se bodo otroci lahko družili s poniji, hiško pa bo obiskal tudi dedek Mraz.

Najprej pride Miklavž

Že danes bo ob 18. uri kamniške otroke obiskal tudi sv. Miklavž. Prireditev, ki jo organizira Kulturno društvo dr. Franceta Steleta, bo na pobočju Malega gradu, v primeru slabega vremena pa v Domu kulture Kamnik. V torek, 11. decembra, bodo dogajanje na Glavnem trgu z Novoletnim bazarjem in glasbeno pravljico Gumbek za srečo, ki ji bo sledil prihod dedka Mraza, popestrili v Vrtcu Antona Medveda.

V Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik so v sklopu prireditev Pravljičnega mesta sofinancirali tudi bogat program, ki ga bo v središču mesta pripravilo 46 različnih ponudnikov s poslovnimi enotami v središču mesta, ki bodo obiskovalcem pripravili različne delavnice, koncerte, športno-kulturne animacije in se srečali z Božičkom. Pri večini ponudnikov bo vsak petek možno nakupovati do 20. ure.

V sodelovanju s KD Priden možic na zavodu pripravljajo v soboto, 15. decembra, v Parku Evropa tudi festival ognjenih skulptur Čarostrelci, dan pozneje pa na Malem gradu predstavo Snežna kraljica. Skupaj organizirajo tudi ognjeni predstavi Pilenai in Šola za zmaje, ki bosta 26. in 27. decembra zvečer v Parku Evropa.

Silvestrovanje na Glavnem trgu

Najbolj živahno bo konec leta na Glavnem trgu, kjer bodo potekali različni glasbeni koncerti. Letos bodo obarvani v znamenju svetovnih pop in rock legend: The Beatles, ABBA, AC/DC in Queen. Na prenovljenem Glavnem trgu bodo namreč nastopile štiri tako imenovane glasbene skupine Tribute to, ki skušajo do potankosti uprizoriti nastop glasbenika ali skupine. Vsi koncerti bodo ob 19. uri, na prvem bodo lahko obiskovalci v soboto, 29. decembra, prisluhnili skladbam AC/DC in Queen, v nedeljo pa skladbam ABBA in The Beatles. Na zavodu so tudi letos poskrbeli za silvestrovanje na prostem, ki ga bodo popestrili in polepšali zvoki skupine Joker.