Aktualni državni prvaki iz Celja tudi po 13 odigranih tekmah ostajajo vodilna ekipa slovenskega prvenstva. Potem ko so na gostovanju v Škofji Loki ugnali Urbanscape Loko z 32:30 (17:14) so vpisali še dvanajsto zmago v sezoni in ohranili točko prednosti pred drugouvrščenimi Ribničani. Gosti so se morali za zmago pošteno potruditi, saj so jim Škofjeločani z borbeno in nepopustljivo igro v drugem polčasu že močno dihali za ovratnik, v dramatični končnici pa le ohranili mirno kri in tekmo uspešno pripeljali do konca.

Slabe uvodne minute Gorenjcev sicer niso napovedovale tako izenačenega obračuna. Celjani so v 13. minuti namreč vodili že s šestimi goli, v nadaljevanju pa zaigrali precej slabše in tekmecu dopustili, da je vztrajno nižal zaostanek, v 50. minuti pa celo izenačil na 26:26. V končnici so do izraza le prišle izkušnje Celjanov, ki so ostali bolj zbrani in Gorenjsko zapustili s polnim izkupičkom. »Zadovoljen sem z osvojenima točkama, z igro pač ne. V drugem polčasu smo bili v obrambi preveč luknjičasti, v napadu pa preveč statični in Loka se nam je približala. Kljub temu sem zadovoljen s samo končnico, kjer smo odigrali tako, kot bi morali že prej,« je po tekmi ocenil trener Celjanov Tomaž Ocvirk.

Bistveno lažje delo so imeli igralci Rika Ribnica, ki so se tokrat mudili v Dobovi. V nasprotju s Celjani so v tekmo vstopili slabo, saj so domači v 17. minuti vodili s tremi zadetki prednosti. Za kaj več niso imeli dovolj znanja in kvalitete, saj so gosti v nadaljevanju strnili svoje vrste, odgovorili z delnim izidom 5:0 in na odmor odšli s tremi goli razlike (18:15). V drugem delu so Ribničani, pri katerih sta bila z osmimi goli najbolj učinkovita Risto Vujačić in Jan Pucelj, svojo prednost le še povečevali in tekmo mirno pripeljali do konca (34:24). »Že nekaj tekem se nam dogaja, da začenjamo slabo, in tako je bilo tudi tokrat. Ne vemo zakaj, saj vsakega nasprotnika preučimo do potankosti. Ne glede na to vsako tekmo na koncu rešimo. S Krko smo imeli nekaj težav, z Dobovo je šlo nekoliko hitreje,« je povedal rokometaš Ribničanov Jan Pucelj.