Mladi pobudnik Dane Best je uspel prepričati mestne oblasti, da se kepanje ponovno uveljavi kot legala dejavnost. Dodelane argumente je predstavil na srečanju mestnega sveta v ponedeljek. Ta je nato z anonimnim glasovanjem podprli mladeničev predlog. »Menim, da je zakon zastarel in rad bi metal kepe, brez skrbi, da bom zašel v težave,« je na začetku sestanka povedal Best, ki je napovedal, da bo prva tarča njegov brat, poroča AP.

Devetletniku so pomagali tudi sošolci

Dane je zbral pisma, ki so jih napisali skupaj s sošolci v podporo ukinitvi prepovedi. Njegova mama Broooke Best je povedala, da sin o kepanju govori že več kot mesec in pol, odkar je izvedel, da je prepovedano vreči kepo znotraj meja mesta. »Ko je nazadnje snežilo, so se prijatelji šalili, da so prekršili zakon in gledali, če jih od daleč opazuje policija,« je dodala.

Prepoved je veljala v okviru širšega zakona, ki v mestu ne dovoljuje metati kamnov ali raket v ljudi, živali, drevesa, zgradbe in zasebno lastnino, je povedala Kyle Rietkerk, z mestne občine.

»Vsi otroci se snega zelo razveselijo in del tega je tudi kepanje. Zato so bili zelo razburjeni, ko so izvedeli, da je v mesto to prepovedano. Župan vedno spodbuja mlade, da so prav oni tisti, ki lahko spreminjajo zakone, zato so (v mestnem svetu op. p..) njegov (Danov op. p.) predlog tudi sprejeli,« je dodala.

Dane in njegova družina raziskujejo dalje

Dane je skupaj z družino pregledal še ostale zakone, ki jih določa mesto Severance. Ugotovili so, da smejo za hišne živali imeti le mačke in pse, kar pomeni, da tudi v tem primeru krši zakon, saj ima doma morskega prašička.