»Za menoj so tri tekme. Šla sem v bistvu od padca do stopničk, dogajalo se je marsikaj, a ključno je bilo to, da sem dobila potrebno samozavest. Videla sem, kam me lahko popeljejo najboljši skoki. To bo moj cilj za naprej; najti pot, da bo na vsaki tekmi tako,« je uvodoma dejala lanska mladinska svetovna podprvakinja, ki je po uspehu v Lillehammerju zbrala skupno šest uvrstitev na zmagovalni oder svetovnega pokala doslej, a je za zdaj še brez zmage.

Kljub svojim prvim stopničkam po skoraj letu in pol se je mlada reprezentantka po vrnitvi z Norveške jezila nase. »Lillehammer me je naučil, da je treba ohraniti, kar je dobro, ter spremeniti, kar je slabo. Predvsem to, da je treba ohraniti tisto, kar je dobro. Jaz pa sem šla na zadnji tekmi spreminjat počep, morala bi pa samo še dodelati neko malenkost v zraku. Tu je šla po zlu višja uvrstitev. In to je bila zame glavna šola minulega vikenda,« je pojasnila Klinčeva, ki si bo na naslednjih tekmah prizadevala predvsem ohraniti mirnost.

Konec tedna so tekme v nemškem Titisee-Neustadtu zaradi pretoplega vremena odpadle, tako da bo naslednja postojanka za dekleta francoski Premanon med 14. in 16. decembrom.

»Takole razmišljam ... že tri leta sem konstantno v vrhu. Če ne na stopničkah, pa med najboljšo deseterico. Zagotovo je zmaga moj cilj to zimo. Moje misli so usmerjene proti vrhu. Videla sem, dokazala sem, da sem sposobna za vrh,« je napovedala mlada skakalka in dodala: »Res pa je, da se ti lahko pripeti boljši dan, slabši dan, a vedno moraš imeti v mislih, da se je treba izboljšati. To je tudi moja glavna motivacija in tudi to, da se osredotočam na svoje skoke, ki morajo biti za zmago najboljši in to me motivira, da dam od sebe maksimum. Posledica tega pa je tisti najboljši skok, ki ga vsi iščemo.«