Jakovljeva je vodila že po prvi seriji, na koncu je s skokoma, dolgima 95 in 96 metrov, vodstvo ubranila. Na drugi stopnički je končala domačinka Maren Lundby (101,5 in 88,5 metra), na tretje pa se je, potem ko je bila po polovici tekme četrta, prebila Klinčeva, ki je skočila 94,5 in 98,5 m ter zbrala 265,9 točke.

Med deseterico je končala še Nika Križnar (94,0, 92,0/251,0) na sedmem mestu, 12. je bila Urša Bogataj (91,5, 90,0 m/245,3), 24. Jerneja Brecl (86,0, 87,5 m/223,0) in 26. Maja Vtič (86,5, 82,0 m/220,0). V kvalifikacijah je izpadla Špela Rogelj, ki ji je uvrstitev na tekmo ušla za 0,7 točke.

Že po prvi seriji je kazalo dobro; na četrtem in petem mestu sta bili Ema Klinec in Nika Križnar, prva je skočila 94,5 metra, druga pa pol metra manj, na prvih treh mestih so bile Jakovljeva, Lundbyjeva in Nemka Juliane Seyfahrt. Za tri med deseterico po polovici tekme pa je poskrbela še Urša Bogataj na desetem mestu. Kot zanimivost velja omeniti, da je ena najboljših skakalk na svetu Japonka Sara Takanashi tokrat ostala brez možnosti boja za visoka mesta, saj jo je doletela diskvalifikacija zaradi neustreznega kombinezona.

V finalni seriji je Vtičeva z 82 metri napredovala na končno 26. mesto, eno mesto je pridobila tudi mlada Breclova s 87,5 metra. Bogatajeva je skočila 90 metrov in v zgoščeni konkurenci malenkost izgubila ter bila na koncu 12.

Križnarjeva je nato prva skušala napasti zmagovalni oder. A 92 metrov in slabši doskok sta jo na koncu potisnila na sedmo mesto. Še precej bolje je opravila Klinčeva, z 98,5 metra, česar v finalu ni presegla nobena tekmovalka. Seyfahrtova ni zmogla izziva, zaostala je za Žirovko, kar je pomenilo prve slovenske stopničke v sezoni. Lundbyjeva je v finalu imela zelo slabe razmere, pristala le pri 88,5 metra, vseeno pa je zaradi vetrovnega bonusa vendarle ostala pred Slovenko. Prvo zmago v karieri pa je nato zanesljivo potrdila 20-letna Rusinja Jakovljeva s 96 metri.

»Pokazali smo, da smo zraven«

»Včeraj sem že povedala, da bom gradila na zadnjem skoku, ki je bil tehnično lep. Danes sem zadovoljna s tem, ker sem pripravljenost stopnjevala iz poizkusne do druge serije. Glede tega sem zadovoljna. Vesela pa sem tudi, ker čutim, da so v meni rezerve in zato grem kar na trening na veliko skakalnico, da se še izboljšam. V počepu se moram res zložiti do popolnosti, zaupati svojim sposobnostim in na mizi enostavno eksplodirati in me potem odnese čim dlje,« je recept za še kakšne stopničke, današnje so bile šeste v karieri, razkrila najboljša Slovenka.

»Zelo smo zadovoljni, ker se je danes v normalnih razmerah pokazalo, da smo zraven, da imamo stik, da smo zraven, če naredimo dober skok. Včeraj po tekmi smo bili zaskrbljeni, z mislimi že malce pri drugih materialih, a danes se je pokazalo, da se da. Lahko čestitam Emi Klinec. Tudi Nika Križnar je pokazala lepe skoke. Urša Bogataj še ni stabilna, sposobna je več. Nekaj več težav ima trenutno Jerneja Brecl, ki pa se počasi sestavlja. Škoda je Špele Rogelj, da se ni uvrstila skozi kvalifikacije,« pa je četo pod tekmo potegnil glavni trener Zoran Zupančič, ki je že na svoji drugi tekmi v tej vlogi prišel do zmagovalnega odra.

Takoj po tekmi je dekleta že čakal nov izziv, velika skakalnica s treningom in kvalifikacijami za nedeljsko tekmo, ki se bo začela ob 12.45.