Prisrčen pa je tudi podatek, da ima Božiček v Kanadi celo svojo poštno številko – H0H 0H0, na katero otroci na leto pošljejo tudi 1,5 milijona pisem.

Čarobnost obdarovanja

Običaji obdarovanja so po svetu različni. A ne glede na to, kakšno darilo prejmemo, kdaj in kje nas pričaka, je najbolj pomembno, da darilo prihaja od srca. Darila za najbližje lahko kupite že zdaj. Dejstvo je, da je decembra v trgovinah nepopisna gneča, zato ne odlašajte z opravki. Tudi novoletne okraske lahko kupite že zdaj. Poskrbite, da boste dobro organizirani, morda lahko kakšen pomembnejši projekt že zaključite in si prihranite nekaj skrbi, da bo december bolj vesel. Predvsem pa lahko kakšen nakup opravite prek spleta in tako prihranite čas, odpadeta pa tudi živčna borba za prosto parkirno mesto pred izbranim trgovskim centrom in čakanje v nepregledni vrsti pred blagajno.

Za koga od najbližjih, ki obožuje praktična in uporabna darila, lahko na primer kupite zelo priročno električno zobno ščetko Oral-B, epilator za damo ali pa brivnik oziroma urejevalnik brade za gospoda (priporočamo vrhunsko nemško znamko Braun). Klasična darila, s katerimi težko zgrešite, so različni boni – za masažo, savno ali terme. Krasno darilo pa je dišava; v prodajalnah dm lahko izbirate med 150 dišavami po vedno ugodnih cenah, odločite pa se lahko tudi za praznične darilne sete. Najmlajše lahko obdarite z odlično knjigo, morda z vstopnico za kino ali lutkovno predstavo.

Naj se decembra dom lesketa

V hladnih in kratkih zimskih dneh je čas za svečke in ureditev udobne atmosfere doma. S tem se še bolj zavedamo, da prihaja čudovit praznični čas leta: božič in silvestrovo! Prav tako bodo čarobnost prihajajočih praznikov dale novoletne lučke, police pa lahko okrasimo z izbrano dekoracijo. Uporabimo lahko čarobne svečnike, ki ustvarijo prazničen videz našega doma, prav tako se mora bleščati okrašeno praznično drevo. S tekstilnimi okraski, tudi blazinami, pa bomo dodali samo še piko na i k domačnosti in toplini našega doma.

Pasti okrašenih domov

Si predstavljate božično-novoletne praznike brez lučk? Plamen in luč sta od nekdaj pomenila novo upanje za boljšo prihodnost, danes pa nas tisoče lučk ves december razveseljuje, polni z veseljem in radostjo. Ampak električne lučke in plameni sveč pogosto povzročijo vrsto nesreč, predvsem požarov in poškodb zaradi električnega udara.

Na trgu je ogromno vrst novoletnih lučk, ki so razporejene v svetlobne verige, zavese, cevi in podobno. Svetijo, utripajo in spreminjajo barve, verige so dolge od nekaj metrov do nekaj deset metrov, lahko jih združujemo v svetlobne zavese in iz njih oblikujemo prav neverjetne podobe ali celo tridimenzionalne figure. Ponudba je velika, zato se v morju izdelkov najdejo tudi taki, ki ne zadoščajo vsem varnostnim zahtevam oziroma standardom. Ponavadi nas navduši predvsem njihova nizka oziroma ugodna cena. Take lučke in njihovi sestavni deli (vtikač, pretvornik, nadzorni gumb …) niso ustrezno izdelani in ne zagotavljajo varnosti pri uporabi.