Hokejisti Olimpije se po uspešnih uvodnih dveh mesecih v alpski ligi soočajo s prvo krizo v sezoni, Jeseničani pa se po številnih težavah vračajo v zmagovalni ritem. Edina slovenska predstavnika na tekmovanju še vedno zanesljivo držita položaj v zgornji polovici lestvice, ki prinaša ugodne možnosti v boju za končnico.

Olimpija je minuli mesec poletela tik pod vrh alpske lige in z najboljšo predstavo sezone doživela vrhunec ob domači zmagi nad prvakom Asiagom (6:2). Udobno serijo zmag je podaljšala proti Jesenicam in Vipitenu, nato pa doživela tri grenke poraze. Ljubljančani so po reprezentančnem premoru zaigrali neprepoznavno in si na tivolskem ledu privoščili začetniški zdrs proti skromnemu Kitzbühelu. Olimpija je bila razglašena, neučinkovita in nezbrana. Poraz gre tudi na račun trenerja Jureta Vnuka, saj je bilo njegovo moštvo dvakrat kaznovano zaradi nedovoljenega števila igralcev na ledu, v lovu na podaljšek pa v izdihljajih tekme sploh ni izkoristil zamenjave vratarja Žana Usa s šestim igralcem v polju. Slovenske pokalne prvake ta konec tedna čakata zahtevna popravna izpita v Avstriji, kjer se bodo pomerili z višjeuvrščenima Lustenauom in Feldkirchom.

Jeseničani so oktobra močno trpeli. V Podmežakli so se proti Olimpiji in Gardeni dotaknili dna, nato pa z dvanajstimi doseženimi zadetki v Zell am Seeju prekinili serijo porazov. Železarjem je očitno koristil reprezentančni premor, saj so na gostovanju pri Lustenauu spomnili na igre iz minule uspešne zime in postali najučinkovitejše moštvo lige. Preboj proti vrhu tekmovanja bodo nadaljevati danes, ko bo v Podmežakli gostoval Bregenzerwald. Trener Gaber Glavič si lahko oddahne, da je stresno obdobje prestal brez zamenjave, a novih izzivov v zgoščenem urniku tekem kajpada ne zmanjka. Pravi test bodo Jeseničani dočakali čez teden dni, ko bodo prvič v sezoni gostovali v tivolski dvorani. Olimpija je v zadnjih treh mesecih po boljši igri dobila vse tri derbije na različnih tekmovanjih, a se razmerje moči med slovenskima tekmecema pred odločilnimi meseci nagiba v gorenjsko korist.