Kralji so prvi prišli do vodstva, ko je v 31. minuti po Kopitarjevi asistenci v polno zadel Alex Iafallo. Domači so izenačili le tri minute pred koncem srečanja in z zadetkom Markusa Granlunda izsilili podaljšek, v katerem pa so bili podjetnejši gostje iz Kalifornije. Odlični gol je po pičlih 53 sekundah podaljška zadel Dustin Brown, asistent je bil znova kapetan Kopitar. Naveza Brown-Kopitar je delovala odlično že na prejšnji tekmi proti Edmontonu.

V vratih se je vnovič izkazal Cal Petersen, ki je zbral 32 obramb, pri domačih je Jacob Markstrom vpisal 23 obramb. Los Angeles ostaja v naslednjih dneh v Kanadi. V noči na soboto jih čaka gostovanje pri ekipi Edmonton Oilers.

Kopitar dviguje formo

Hrušičan je na zadnjih šestih tekmah dosegel devet točk, tri zadetke in šest asistenc. V tej sezoni je skupno zaigral na 23 tekmah, eno je izpustil, za seštevek 15 točk je dal sedem golov in osem podaj.

Kopitar je sicer v elitnem hokejskem prvenstvu onstran Atlantika odigral svojo 944. tekmo, na katerih je zabil 297 golov in dal 544 asistenc za skupnih 841 točk.

Po koncu tekme je trener kraljev Willie Desjardins, ki je še vedno začasen, pohvalil nosilce igre, seveda tudi slovenskega kapetana: »Vsi so igrali zelo dobro. Kopitar je bil na zadnjih dveh tekmah res odličen, tudi 'Brownie' je zadeval, kar je lepo videti. Vsi fantje so igrali čvrsto, tudi mlajši člani naše ekipe. Ti še delajo napake, takšne, iz katerih se lahko veliko naučijo. In prav takšne tekme potrebujejo, da bi bili še boljši.«