Capitals ostajajo ena najbolj vročih ekip lige NHL. Domači Islanders so povedli že v prvi minuti, ko je bil uspešen 34-letni finski veteran Valtteri Filppula, a je bilo vodstvo kratkega daha. Že v tretji minuti je udaril deset let mlajši Kanadčan Tom Wilson in izenačil. Washington si je v drugi tretjini zagotovil vodstvo 2:1, v polno je zabil Nic Dowd. Ta izid je veljal vse do 55 minute, ko je znova udaril Wilson, ob power playu, za 3:1. Wilsonn je bil del napada tudi pri četrtem zadetku, ko je asistiral kapetanu Aleksu Ovečkinu 22 sekund pred koncem za 4:1.

Washington v metropolitanski skupini vodi z 31 točkami. Le točko manj ima Columbus Blue Jackets. Ljubitelji hokeja so največ zadetkov, ducat, lahko spremljali v Detroitu, kjer pa domači Red Wings nikakor niso mogli povesti proti gostujočim modrim jopičem iz Columbusa (7:5). Ti so slavili od začetka obračuna do konca.

Derbi atlantske skupine med Torontom in Bostonom je s 4:2 pripadel kanadskim domačinom javorovim listom. V atlantski skupini je precejšnja gneča. Na vrhu je Tampa s 35 točkami, Buffalo in Toronto imata enak seštevek 34 točk, Boston ima na tretjem mestu 30 točk.

Hokejisti Florida Panthers so slavili doma po podaljšku s 4:3 proti New Jersey Devils, ki so vpisali tretji zaporedni poraz.

Tretja ekipa metropolitanske skupine New York Rangers je bila prav tako uspešna na domačem ledu, goste, Ottawa Senators, je odpravila s 4:2.