Dustin Brown se je sicer trikrat vpisal med strelce, en gol pa je prispeval še Matt Luff, natančen je bil 27 sekund pred koncem tekme, v kateri je njegova ekipa zaostajala z 1:2. Pri gostih je oba zadetka prispeval Alex Chiasson, obakrat se je odlično znašel pred sicer zelo dobrim domačim vratarjem Calvinom Petersonom, ki je ubranil 32 strelov tekmecev.

A kljub odličnim obrambam Petersona, nekajkrat je veselje preprečil tudi zvezdniku Edmontona Connorju McDavidu, ki je navduševal s samostojnimi akcijami, je bil najboljši igralec tekme slovenski reprezentant. Že v osmi minuti je po prodoru lepo našel Browna, ki mu ploščka ni bilo težko potisniti v mrežo. Ista igralca sta bila tudi akterja izenačujočega gola za 2:2, ko je Hrušičan z desne strani lepo našel soigralca, ta pa ni okleval s strelom. Kopitar in Brown bi lahko z malo več sreče že v drugi tretjini svojo ekipo pripeljala v vodstvo, a je goste po strelu Browna, ki mu je Slovenec spet odlično podal, rešila prečka.

Odlično predstavo je kapetan Kraljev kronal z golom v zadnji tretjini, ko je pobegnil tekmečevi obrambi in rutinirano zatresel mrežo. »Moja napadalna trojka je bila danes zelo razpoložena. Mislim, da so danes tekmo odločile podaje, te pri nas že dolgo niso bile tako natančne,« je bil po tekmi zadovoljen Brown, ki je svoj tretji gol dosegel v prazno mrežo, tako kot nekaj trenutkov pozneje še Luff.

Kralji so še vedno najslabše moštvo lige, predzadnjemu St. Louisu so se približali na dve točki zaostanka.