Na derbiju kroga v Rimu je bil madridski Real predvsem v zaključku prvega polčasa v velikih težavah, saj je gol gostiteljev visel v zraku. Roma je bila boljša, imela je kar nekaj priložnosti. Največjo je zapravil Under, ki je streljal čez prazen gol. Za goste se je drugi polčas začel sanjsko, ko je Bale izkoristil veliko napako obrambe Rimljanov. Z drugim golom Lucasa Vazqueza so Madridčani rutinsko potrdili prvo mesto v skupini G in napredovanje v osmino finala, kjer bo igrala tudi Roma.

V skupini E sta si osmino finala nocoj priigrala izjemno učinkoviti Bayern in Ajax. Bavarci, pri katerih se zaradi krize igre in rezultatov stolček zelo trese trenerju Niku Kovaču, so s tremi goli zmagovalca odločili že v prvem polčasu. Gostitelji so na račun individualne kakovosti zabili pet golov, s katerim so še poglobili krizo portugalskega velikana. Blestel je Arjen Robben z dvema zadetkoma in je tako s 30 goli na drugem mestu med Nizozemci po številu doseženih golov v ligi prvakov. Na prvem je že upokojeni Ruud van Nistelrooy s 56 zadetki. Mladi in poletni Ajax je z zmago v Atenah proti AEK potrdil sloves presenečenja tekmovanja.

Glede na število golov so gledalci najbolj uživali na tekmah skupine F. Manchester City se je rešil pred prvim porazom, potem ko je dvakrat izničil zaostanek Lyona. Šahtar je v Nemčiji zmagal z golom v sodnikovem dodatku. Juventus je na izkušnje in rutino z golom Hrvata Mandžukića opravil z Valencio. Manchester United je odpor Young Boysa strl šele v 91. minuti.

Nocojšnji večer je minil brez slovenskega nastopa. Vezist Jaka Bijol je bil na klopi CSKA, ki je pred domačimi gledalci v Moskvi izgubil z 1:2, potem ko je Čehom v mrazu in sneženju uspel preobrat. Češki prvaki so pokazali pravi značaj, saj so ob zaostanku 0:1 zastreljali še enajstmetrovko. Devetnajstletni napadalec Rome Žan Celar, ki je za mladinsko ekipo dosegel 14 golov na sedmih tekmah, je bil na širšem seznamu 21 igralcev za tekmo z Realom, nato pa ni dobil mesta med osemnajsterico.