V Torinu so srečanje bolje otvorili igralci stare dame v tradicionalni črno-beli kombinaciji. Izjemno motiviran je bil prvi zvezdnik ekipe Cristiano Ronaldo, ki si je na septembrskem gostovanju pri Valencii na stadionu Mestalla po vsega pol ure igralnega časa prislužil rdeči karton. V 12. minuti je Portugalcu v kazenski prostor neuspešno podajal Blaise Matuidi, le tri minute kasneje pa je novi priložnosti Juventusa na drugi strani sledil nevaren španski protinapad, ki ga je dovolj hitro zaustavila italijanska obramba.

Brazilski branilec Alex Sandro je nato v 23. minuti v šestnajstercu iskal Ronalda, lastno mrežo pa bi ob posredovanju kmalu zatresel vezist Geoffrey Kondogbia. Pet minut zatem je imela eno redkih izrazitejših priložnosti v prvem polčasu Valencia, ko je iz dobrega položaja po odbitem predložku Gonçala Guedesa prek vrat sprožil Daniel Wass. Italijani so bili do konca prvega dela boljši nasprotnik, vendar ne prav nevarni za mrežo gostov, ravno obratno pa bi lahko rekli za Špance. V prvi minuti sodnikovega dodatka bi po kotu Daniela Pareja z glavo s kakšnih petih metrov kmalu zadel Mouctar Diakhaby, a je njegov močan poizkus z refleksno reakcijo odlično obranil vratar Italijanov Wojciech Szczesny.

Mandžukićev zadetek je bil odločilen

Kar igralcem Juventusa ni uspelo v prvem delu, je v 59. minuti storila naveza Ronaldo-Mandžukić. Portugalec je na levem boku v kazenski prostor prejel podajo in s sijajnim preigravanjem iz igre vrgel špansko obrambo ter podal pred gol vratarja Neta, kjer je žogo v prazno mrežo brez težav pospravil hrvaški napadalec Mario Mandžukić. Le dve minuti kasneje se je nato stresla še mreža Italijanov, vendar se je Diakhaby v statistiko zaradi igre z roko namesto z zadetkom vpisal z rumenim kartonom.

Bojeviti Valencii v preostalih 30 minutah ni uspelo izenačiti, so pa lahko navijači zaradi minimalnega vodstva Juventusa upali do zadnjega sodniškega piska. Na njihovo žalost je takoj po koncu tekme v Torinu prišla še ena slaba novica, tokrat iz Anglije. Na Old Traffordu je namreč šele v sodnikovem dodatku za zmago Manchester Uniteda proti švicarski ekipi Young Boys zadel Belgijec Marouane Fellaini, s čimer pa je že pokopal upe španske zasedbe o uvrstitvi v osmino finala. V skupini H je edino preostalo vprašanje le še to, ali bo Juventus proti Švicarjem potrdil prvo mesto v skupini.

Juventus : Valencia