V letošnji ligi prvakov ni nobena skupina tako izenačena kot skupina C, saj so v igri za napredovanje še vsa štiri moštva. S po šestimi osvojenimi točkami sta pri vrhu Liverpool in Napoli, pet jih je zbral PSG, še točko manj pa ima Crvena zvezda. Beograjčani bodo drevi gostovali v Neaplju, medtem ko bosta za derbi večera na pariškem Parku princev poskrbela PSG in Liverpool. Nogometna velikana sta se nazadnje pomerila pred dvema mesecema, zmage s 3:2 pa se je razveselil angleški predstavnik, ki je francoskemu prvaku zadal za zdaj edini poraz v sezoni.

Nogometaši trenerja Thomasa Tuchla so v nacionalnem prvenstvu letos še bolj prepričljivi kot v zadnjih nekaj sezonah, a se jim prepogosto primeri, da uspešnih predstav z domačih zelenic ne znajo prenesti na evropske. »Doslej smo imeli s tem kar nekaj težav, a še vedno smo v igri za napredovanje in usoda je v naših rokah. Če želiš osvojiti neko tekmovanje, se morajo stvari poklopiti. Ne manjka nam veliko,« je prepričan mladi zvezdnik Parižanov Kylian Mbappe.

Nastop napadalca je zaradi poškodbe pod vprašajem, podobno negotovo pa je tudi zdravstveno stanje prvega zvezdnika ekipe Neymarja. »Ne mislimo tvegati, a obstaja možnost, da bosta nastopila oba,« taktičnih podrobnosti ne želi razkrivati Thomas Tuchel. Nemec je nasprotnika bržkone preučil do potankosti, saj se je z moštvom na današnji dvoboj začel pripravljati že prejšnji teden. Glede na pretekle izkušnje z angleškimi predstavniki se zdi odločitev na mestu, saj je PSG na zadnjih petih tekmah z Otočani vpisal dva poraza in tri remije.

Po uvodnih treh krogih brez zmage voda pošteno teče v grlo tudi Tottenhamu. Londončani so se v igri za nastope v izločilnih bojih obdržali po osvojenih treh točkah proti PSV, za ohranitev upanja na evropsko pomlad pa bodo morali vajo ponoviti tudi proti Interju, ki mu za napredovanje zadostuje že remi. V središču pozornosti bosta sicer napadalca obeh klubov, Harry Kane pri Tottenhamu in Mauro Icardi pri Interju. Prvi se je na zadnjih štirih tekmah štirikrat vpisal med strelce, medtem ko je drugi pred tremi tedni z izenačujočim golom v 87. minuti preprečil zmago Barcelone na San Siru.