Stadion Stožice, minuli petek zvečer. Olimpija je imela po vodstvu z 2:0 tekmo proti Muri pod nadzorom. Ko se je približeval konec tekme, je bila večina na stadionu prepričana, da bodo slovenski prvaki vpisali nove tri točke. A je na igrišče stopil prekmurski rezervist Tomi Horvat in v petih minutah dosegel dva zadetka za odmevno vrnitev Mure.

Čeprav je v igro vstopil šele v 79. minuti tekme, je Horvat prepričljivo postal najboljši igralec sedemnajstega kroga v prvi slovenski ligi po izboru Dnevnikove žirije. Pri devetnajstih letih je proti Olimpiji dosegel debitantska zadetka v članski konkurenci, kar je na tiskovni konferenci poudaril tudi njegov trener Ante Šimundža. »Uresničile so se mi sanje,« pa je bil navdušen Tomi Horvat, ki je prve nogometne korake storil v Nogometnem klubu Turnišče. Kot vsak obetavni prekmurski nogometaš je prestopil v Muro in kasneje v Maribor, kjer je od blizu spoznaval zakonitosti največje nogometne institucije pri nas.

V vijoličastem dresu je bil uspešen v kadetskem in mladinskem moštvu, od koder ga je pot zanesla tudi v mlajše reprezentančne selekcije. Na igrišču se najbolje počuti na položaju ofenzivnega vezista ali krilnega napadalca. Čeprav je bil eden najpomembnejših igralcev novega vala mariborskih igralcev, nikdar ni dočakal priložnosti v članski ekipi. Pohvali se lahko z nastopi v mladinski ligi prvakov, kjer je dočakal tudi zadetek proti Spartaku iz Moskve.

V tekmi za najboljšega igralca minulega kroga je Horvat ugnal Rudija Požega Vancaša, ki je bil najzaslužnejši za zmago Celja proti Rudarju. Tretje mesto je osvojil Luka Zahović, ki je načel mrežo Krškega za visoko zmago Maribora. Do točk sta se dokopala še obetavni domžalski vezist Adam Gnezda Čerin in kapetan Maribora Marcos Tavares. V skupnem seštevku še vedno vodi Andrej Vombergar.