Iz pisarne KZS so sporočili, da so v jutranjih urah prejeli uradno informacijo, da skrbno spremljajo razmere v Ukrajini. V Zaporožje so poslali tudi posebno delegacijo, ki bo še podrobneje preverila razmere. Košarkarska tekma med Ukrajino in Slovenijo bo na sporedu v četrtek ob 18. uri po slovenskem času.

V vzhodnem delu Evrope je v teh dneh izjemno napeto, razlog za to pa je spor med Ukrajino in Rusijo. Rusija je v nedeljo v Kerški ožini blizu anektiranega polotoka Krim zajela dve ukrajinski vojaški ladji in vlačilca, ker da so vplule v rusko teritorialno morje. Pri tem so tudi streljali nanje in ranili najmanj tri ukrajinske vojake, zaradi nevarnega stopnjevanja napetosti med Moskvo in Kijevom pa se je na izredni seji sestal tudi Varnostni Svet ZN.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je zavoljo tega uvedel stanje visoke pripravljenosti oboroženih sil ter vojno stanje. Dekret naj bi začel veljati v sredo, če ga bo potrdil parlament v Kijevu.

V okviru nogometne evropske lige bo v četrtek v ukrajinski Poltavi gostoval angleški Arsenal iz Londona, tudi ta dvoboj naj bi se zaenkrat odigral normalno po razporedu.