Gault & Millau Slovenija je za leto 2019 po štiri kape, kar je največ, podelil šestim slovenskim restavracijam (Hiša Franko, Gostilna pri Lojzetu, Hiša Denk, Ošterija Debeluh, Restavracija Mak in Strelec), po tri pa 25. Na prvo mesto med slovenskimi restavracijami sta se po številu točk (17,5 od možnih 20, kar je razmeroma nizka ocena glede na to, da so, za primerjavo, najboljše avstrijske gostilne ocenjene z 19 točkami, pa nimajo Ane Roš) uvrstili Gostilna pri Lojzetu (na fotografiji chef Tomaž Kavčič) in Hiša Franko, ki sta tako razglašeni za najboljši slovenski restavraciji.

Je pa zanimivo, da je kot prva v vodniku vseeno zapisana Gostilna pri Lojzetu, čeprav se je Hiša Franko letos uvrstila na 48. mesto najboljših restavracij na svetu na znani britanski lestvici World’s 50 Best Restaurants, njena kuharska mojstrica Ana Roš pa je bila lani v reviji Restaurant, ki stoji za izborom 50 najboljših restavracij na svetu, razglašena za najboljšo kuharico na svetu. Med prejemniki nagrad Gault & Millau Slovenija za leto 2019 so še Igor Jagodic iz Strelca (chef leta), Janez Bratovž iz JB (prispevek k razvoju slovenske sodobne kulinarike), David Vračko iz Restavracije Mak (chef prihodnosti), Meta Repovž iz Gostilne Repovž (chefinja tradicije 2019), Mojmir Šiftar iz restavracije Evergreen (mladi talent) in Matic Šubic iz Maxima (najboljši natakar).