Celotno situacijo je 29-letni Dejan Lovren zakuhal pred tekmo lige narodov s Španijo, ko je branilca madridskega Reala označil za precenjenega igralca in dodal, da sam dela manj napak od Španca. Vse skupaj je podkrepil še z besedami, da se o Ramosu praktično nikoli ne govori, saj njegovo moštvo prepričljivo zmaguje kljub njegovim napakam.

Kapetan Reala se je na novinarski konferenci pred tekmo na Lovrenove besede odzval zelo mirno. »Ne želim nikogar kritizirati ali odgovarjati na frustrirane komentarje. Nekateri ljudje želijo biti na naslovnicah, jaz pa nisem tak. Vsak ima svoje mnenje, veseli pa me, da trenerji o meni govorijo dobre stvari in mi zaupajo. To je zame najbolj pomembno,« je rekel Sergio Ramos in s tem razburil Lovrena.

Zgodba je vrhunec dosegla s tekmo na razprodanem Maksimirju, ki so jo Hrvati dobili (3:2) z golom Tina Jedvaja v 93. minuti. Po njej je Lovren v mešani coni na svojem profilu na instagramu objavil video, ki ga je posvetil Špancem, v prvi vrsti Ramosu. »Aha, tri proti dve. Ti kar govori na konferenci. Mojster. To so navadne pi..e. Vse, kar šteje in je pomembno, je tole,« je v videu vrelo iz branilca Liverpoola, medtem ko je s prstom kazal na hrvaški grb, španskega pa je prekrival. Dan po tekmi je nekdanji branilec Dinama, Lyona in Southamptona na svoj instagram dodal še fotografijo s tekme, na kateri skupaj z Ramosom skačeta za žogo, ob tem pa je Hrvat s komolcem zadel Španca v glavo. Dodal je še napis: »Dobro jutro, Hrvaška. Veseli me bolj kot kar koli, da sem ga ubil s komolcem.« A tudi to še ni bilo vse. V ponedeljek je na izjave in fotografije reagiral še Ramos in na instagramu všečkal dodelano fotografijo letošnjega finala lige prvakov, na kateri sam kot kapetan Reala dviguje znameniti pokal zmagovalcev, v ospredju pa Lovren z rokami skriva svoj objokani obraz.

Modrić branil Ramosa, van Dijk Lovrena

Vprašanjem glede Lovrenovega početja se na novinarski konferenci pred tekmo z Anglijo nista mogla izogniti Luka Modrić in selektor Zlatko Dalić. Prvi je stopil v bran svojemu soigralcu v Madridu. »O Ramosu vemo vse. Je velik igralec in velik kapetan. To je pokazal neštetokrat. V zadnjem času je deležen kritik, a mislim, da neupravičeno. V današnjem nogometu je spomin zelo kratek, hitro se vse pozabi. Sergio je velika oseba in ga kritike ne motijo preveč. Da je precenjen, je mnenje Dejana Lovrena, a jaz mu ne morem reči, kaj naj misli in govori,« je dejal Luka Modrić, medtem ko Dalić situacije ni želel komentirati.

Na prepir so se odzvali tudi drugi nogometni igralci. Nekdanji branilec Manchester Uniteda Rio Ferdinand je opozoril, da ima Ramos enostavno preveč osvojenih lovorik, da bi ga lahko označili za precenjenega, obenem pa verjame, da mu Lovren še vedno ni oprostil, da je v finalu lige prvakov poškodoval soigralca pri Liverpoolu Mohameda Salaha. Za nizozemski De telegraaf je svoje mnenje delil tudi Virgil van Dijk, Lovrenov soigralec pri redsih. »Ramos ni najboljši branilec. Je sijajen igralec in spoštujem vse njegove uspehe, a ni tip branilca, ki mi je všeč. Raje imam Varana, ki je mlad in igra na drugačen način kot vsi drugi.« Drugače pa meni nekdanji hrvaški reprezentant, danes selektor Bosne in Hercegovine, Robert Prosinečki: »Nekaj sem slišal o tem, a ne v celoti. Ne vem točno, kaj Lovren govori in misli, a njegovo obnašanje zagotovo ni bilo lepo.«