Občasno razvajanje in poseganje po malo manj zdravi hrani ni čisto nič napačno. Če v svojo prehrano šest dni v tednu umeščate predvsem svežo, kakovostno in zdravo hrano, ni čisto nič narobe, če si tisti sedmi dan v tednu privoščite malo razvajanja. Zato bodite čisto brez slabe vesti. Na razvajanje pa povabite še svoje prijatelje in družino.

Za čudovito druženje pa lahko pripravite še katerega izmed spodnjih (bolj ali manj zdravih) prigrizkov:

Čudovit namaz iz jajčevcev

Zavite palčke s pestom

Domača sirova pomaka načo

Party krožnik s tortilija čipsom, zelenjavo, paradižnikovo salso in humusom

Hrustljavi čebulni obročki v pivskem testu

Ocvrte polnjene olive s česnovim aiolijem

Pripravite enega ali več prigrizkov s seznama, jih razdelite med prijatelje in družino in uživajte!

Da pa bo priprava jabolk (in čipsa) s čokolado lažja, pa še nekaj nasvetov:

•Jabolka takoj, ko jih narežete na krhlje, nujno pokapajte z limoninim sokom, da se ne obarvajo.

•Preliv z arašidovim maslom lahko tudi izpustite, ampak zakaj bi ga?!

•Uporabite lahko mlečno ali temno čokolado.

•Poleg jabolk lahko v čokolado namočite tudi mandarine, banano ali hruške.

•Jabolka (in čips) s čokolado so lahko tudi sestavni del vašega naslednjega narezka – s pršutom in/ali s sirom se čudovito ujemajo!

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

RECEPT

SESTAVINE (za približno 4 osebe):

•1 tablica čokolade

•1 žlica arašidovega masla

•2 jabolki

•½ vrečke čipsa

•1 limona

PRIPRAVA

•Jabolka narežite na krhlje in takoj pokapajte z limoninim sokom, da se ne obarvajo.

•Čokolado in arašidovo maslo ločeno stopite nad posodo z vrelo vodo in mešajte, da postaneta sijoča.

•Krhlje jabolk do polovice namočite v stopljeno čokolado in položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Enako naredite s čipsom.

•V stopljeno arašidovo maslo namočite vilico in z njo pokapajte jabolka in po želji tudi čips.

•Pustite, da se čokolada in arašidov preliv posušita, lahko tudi v hladilniku, nato pa postrezite.

•Jabolka in čips (čips morda še dlje) nekaj dni hranite v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.