Ljubitelji košarke so lahko spremljali napet dvoboj, v katerih sta bili ekipi kar petnajstkrat izenačeni ter sta si sedemnajstkrat izmenjali vodstvo. Pri Dallasu je Dennis Smith Jr. prispeval 19 točk, DeAndre Jordan je dodal 17 točk in 20 skokov, kar je njegov najboljši izkupiček v sezoni.

Dallas je imel 34-odstoten met iz igre ter 31 odstoten met za tri točke. Dončić je igral 37 minut, z metom iz igre 6:20 ter metom za tri 3:9. To je bil njegov prvi dvojni dvojček v ligi NBA, bil pa je hkrati edini igralec Dallasa, ki je imel pozitiven statistični indeks (+3), kar pomeni, da je bila njegova ekipa uspešna, ko je bil on na parketu. Pri Memphisu je Mike Conley zadel 28 točk, Marc Gasol pa je prispeval 17 točk in 15 skokov.

sd

Mavericks se zdaj vračajo v Dallas, kjer jih ta teden čakata dve domači preizkušnji; iz srede na četrtek po slovenskem času bodo gostili Brooklyn Nets, 24. novembra pa Boston Celtics.

Goranu Dragiću odleglo

Dobre novice prihajajo iz Miamija, kjer je Goran Dragić zaradi otekline na desnem kolenu izpustil zadnjo tekmo. Zdravniki so mu tekočino, ki se mu je nabrala zaradi otekline, izsesali ter mu priporočili nekaj dni počitka. Z razpletom posega je bil zadovoljen tudi Ljubljančan, ki je dejal: »Odleglo mi je, ko so zdravniki ugotovili, da gre samo za tekočino. Spravili so jo iz kolena, tako da moram zdaj malo počivati, nato pa se čim prej vrniti na teren.«

Glede na to, da je Miami Heat sporočil, da bo moral Dragić počivati en teden, bo moral trener Erik Spoelstra brez kapetana odigrati domačo tekmo proti Brooklynu ter gostovanji v Chicagu ter Torontu.

Philadelphia boljša od Phoenixa

Osrednja dogodka večera v ligi NBA sta bila zmaga Philadelphie proti Phoenixu Igorja Kokoškova, kar pomeni, da 76-ers ostajajo edina neporažena ekipa na domačem terenu, ter vrnitev Russella Westbrooka po šestih tekmah izostanka. Nekaj jih je izpustil zaradi poškodbe gležnja, zadnjo pa zaradi rojstva dvojčic Skye in Jordyn.

Prvi igralec Oklahome je sicer dosegel 29 točk in 13 skokov, vendar je njegova ekipa izgubila proti Sacramentu s 113:117. Kljub porazu Oklahoma ostaja skupaj s Portlandom, Memphisom in Los Angeles Clippers na vrhu zahodne konference z izkupičkom 11-5. Pred povratkom Westbrooka je dobila deset od enajstih tekem, pet od šestih brez svojega prvega moža.