19-letni Ljubljančan se je ogrel takoj v uvodu, ko je po vsega dveh minutah nanizal podajo in dve trojki, kasneje pa navduševal s prodori, ob katerih se je znal elegantno otresti obrambnih igralcev. Statistično ga je pri gostih prehitel le Kevin Durant z 32 točkami, pri ekipi Dallasa pa je bil zelo razpoložen tudi Harrison Barnes s 23 točkami, k čemur je dodal osem skokov.

Tekma je bil vseskozi rezultatsko zelo izenačena, kljub temu da je ekipa Golden Stata igrala brez poškodovanih članov prve peterke Stephena Curryja in Draymonda Greena in v drugem polčasu vodila za osem. Telički so držali korak s prvaki in poskrbeli, da se prednost ni povečala. Jasno je postalo, da bo tekma odločena v zadnji četrtini.

Dončić prevzel odgovornost v finišu

Dončić je tokrat zadeval tudi v odločilnih trenutkih; minuto in devet sekund pred koncem je po prodoru zadel za vodstvo s 109:108, nato je sedem sekund pred koncem iz prostih metov prispeval še zadnji točki svojega moštva (112:109) ter v zadnji sekundi ujel žogo po zgrešenem metu tekmecev in se s soigralci veselil pete zmage na zadnjih šestih tekmah.

V intervjuju po tekmi je zlati slovenski najstnik povedal, da je vesel zmage nad aktualnimi prvaki. »V mislih sem imel samo zmago, dobro smo igrali v obrambi in vesel sem, da nam je uspelo.« Na vprašanje o prevzemanju odgovornosti pa je povedal: »To sem delal tudi, ko sem igral v Realu iz Madrida. Rad mečem v zadnji minuti, to mi ne predstavlja težav. Toda seveda je sedaj drugače. To je NBA, najmočnejša liga na svetu.«

To je bilo šele drugo slavje Dallasa nad Golden Statom, za katerega sicer ni igral prvi zvezdnik Stephen Curry, na zadnjih 19 medsebojnih srečanjih. Drugo je bilo konec decembra 2015, kar je bila ena od zgolj devetih tekem v rednem delu sezone, ki jih je tedaj izgubila ekipa Warriors.