Dario Cecchini: Dober zrezek lahko pripravi samo dober mesar
Daria Cecchinija pogosto imenujejo največji mesar na svetu. Rodil se je v osrčju Toskane, v italijanski vasici Panzano, ki leži dobro uro vožnje južno od Firenc, in je že osma generacija družinske obrti pri Antici Macelleria Cecchini. Pozna in ceni ga vrhunski kulinarični svet, ki pri njem naroča in kupuje meso. Eden njegovih velikih oboževalcev je tudi britanski princ Charles, Elton John si je njegove zrezke kupil na eni od dražb. Jamie Oliver vztraja pri tem, da je njegovo meso eno najboljših. Ker posel jemlje osebno in ljudi, s katerimi sodeluje, kot družino, je ljubljanski restavraciji DiVino izkazal posebno čast, ko ji je zaupal franšizo. Tako lahko kot edina v državi in regiji postreže Cecchinijeve izdelke po metodi, ki jo je razvil sam. Na vprašanje, kako je mesarju iz kraja, ki nima več kot tisoč prebivalcev, uspelo prepričati svet, gurmanski virtuoz skromno odgovarja: »Ni toliko pomembno, kaj počnem, ampak kako to počnem in s kom.« In to počne z vsem srcem.
Dario Cecchini: »Zrezke postrežemo brez prelivov, enostavno, z le nekaj začimbami.« (Foto: Anže Furlan)
Izhajate iz kmečke družine, kjer še vedno največ pomeni tradicija, družina. Delo z mesom je v vaši družini prisotno že več kot dvesto let. Kako gledate na to?<...