Kdo dejansko stoji za recepti?

Tasty je skupno ime in kar nekaj časa smo uporabniki o ekipi vedeli samo to, da gre očitno za ljudi, ki tako kot mi radi ustvarjajo v kuhinji in neradi komplicirajo, da jim gre skratka za strastno in slastno kuharijo. No, pred kratkim pa je Tasty razkril, da za razvojem teh receptov stoji ekipa vrhunskih mladih mojstrov z bogatimi kulinaričnimi izkušnjami, ki išče najbolj izvirne in priročne rešitev za kuharske užitke.

Kaj je ves prepričalo, da se lotite prevoda?

Fenomena Tasty ni mogoče prezreti, z 96 milijoni všečkov je za zmeraj spremenil način, kako si delimo recepte, kako jih doživljamo in kaj nas navdušuje. Ko sem na polici zagledala knjigo, sem se zavedla, da je pa res nekaj posebnega, ko ti recepti Tasty spregovorijo slovensko, domače. Recept na spletu te nagovori, v knjigi pa postane stalnica, oprijemljiv navdih. In ne smemo pozabiti, da je materin jezik tisti, v katerem se učiš prvih kuharskih korakov, zato te recept res nagovori takrat, ko ti spregovori v tvojem jeziku.

V čem je dejansko zgodba kuharije Tasty?

Recepti preprosto funkcionirajo. In všeč so jedcem. In niso dragi. Saj formula zveni preprosto in samoumevno, vendar je prav za tako kombinacijo treba veliko znanja. Z razmeroma malo sestavinami uspejo doseči učinek, hkrati pa na koncu rečeš – uau, kako mi je to uspelo, pa saj sploh ni tako težko!

Po drugi strani te nauči tudi kakšno klasiko, mimogrede recimo pokaže, kako zamesiti domače njoke in kako jih pripraviti z žajbljem, hkrati pa se ne obotavlja niti pred najbolj trendovskimi, recimo mavrično pisano samorogovo torto, ki deluje, kot da bi padla iz instagrama.

Je to kuharica, ki jo vaši otroci vzamejo v roke?

To je edina kuharska knjiga, ki jo vzamejo v roke! In nikakor si ob tem ne želijo mojih nasvetov: najstnik se je recimo odločil, da bo za jesensko druženje na kostanjevem pikniku s svojimi prijatelji pripravil tiste burgerčke v pekaču, ko naenkrat spečeš kar cel »pleh« mini burgerjev naenkrat. To je tipičen Tasty, tako Kolumbovo jajce, ko pomisliš: kako, da se tega nisem že prej spomnila, saj je tako preprosto!