Tako je 29-letna Batageljeva obljubila na današnji novinarski konferenci, kjer je pojasnila, zakaj je končala športno pot. »To ni bila hitra odločitev. Ne da se je sprejeti hitro. Je pa to pomembna določitev. Dosegla sem, kar sem želela. Kolesarstvu sem dala, kar sem lahko. Vsak športnik mora enkrat sprejeti to odločitev. To je moj čas.«

Primorka je cestna kolesarka postala pri dvajsetih. Pred tem se je ukvarjala z atletiko, športnim plezanjem, tekom na smučeh in gorskim kolesarstvom. Prvo priložnost med cestnimi kolesarkami je dobila v Italiji, se preizkusila tudi v Španiji, leta 2012 pa se je vrnila v Slovenijo, v takratno ekipo Poleta, ki jo je vodil Gorazd Penko.

Od leta 2014 je bila članica BTC City Ljubljane, na kar je zelo ponosna. »To je bila največja prelomnica. Da sem bila del tega, mi res ogromno pomeni,« je dejala. Dosegla je veliko dobrih rezultatov, največ od vseh pa ji pomeni olimpijski nastop na igrah v Londonu 2012. Najboljši rezultat na dirkah svetovne serije je sicer dosegla lani na VN Plouyja, ko je bila deseta.

Najprej želi dokončati doktorat iz prava

Zdaj jo čakajo novi izzivi, prvi med njimi je, da konča doktorat iz prava. Sokolesarkam in drugim kolesarskim delavcem, ki so se ji prišli danes zahvalit, je dolgoletna slovenska reprezentantka obljubila, da se bodo še naprej videvali. »Rada bi pomagala ekipi, če bo to le mogoče. Poslavljam se od tekmovalnega kolesarstva, ne pa od kolesarstva.«

Športni direktor BTC City Ljubljane Gorazd Penko je sicer danes predstavil še postavo za sezono 2019. Zadržal je Slovenke Eugenijo Bujak, Uršo Pintar, Urško Žigart in Urško Bravec ter Nizozemko Maaike Boogaard, Švedinjo Hanno Nilsson in Rusinjo Anastazijo Jakovenko, zdaj poročeno Čursina. Novinke so Italijanka Rossella Ratto, Britanka Hayley Simmonds, Nizozemka Monique van de Ree, Srbkinja Maja Savić in Slovenka Anja Longyka.