Vratar gostov Calvin Petersen je ubranil 34 strelov, v kazenskih strelih je zaustavil poskusa Jonathana Toewsa in Patricka Kana, za goste iz Los Angelesa pa sta bila v tem delu uspešna Rus Ilja Kovalčuk in nato Kopitar. Tyler Toffoli je sredi druge tretjine Kralje povedel v vodstvo, v tretji minuti zadnje tretjine pa je izenačil Brandon Saad.

Junak večera je bil 24-letni Petersen, ki se je v dvorani United Center veselil svoje prve zmage v elitni konkurenci, na svoji komaj drugi tekmi v ligi NHL, nadomestil je bolnega Petra Budaja, Kralji pa so vendarle prekinili črn niz treh porazov.

»To je najboljši občutek na svetu. Očitno so se fantje res borili zame, to je nekaj resnično posebnega. Bržkone najbolj zabavna tekma hokeja v življenju,« je bil poln občutkov Petersen, ki je letos še nastopal v nižji ligi. Ko je bil še najstnik je igral za Chicago Young Americans, zato mu bo ta zmaga ostala še toliko bolj v spominu.

Dobra predstava Petersena vliva kanček upanja, da se bo razglašeni orkester Kings vendarle uglasil, potem ko so zaradi poškodb kolen ostali brez dveh vratarjev Jonathana Quicka in Jacka Campbella. Kralji še naprej ostajajo prikovani na zadnje mesto ligaške razpredelnice, z najslabšim statističnim izkupičkom in zgolj 13 točkami na osemnajstih odigranih tekmah. Vodilni Toronto ima na vrhu razpredelnice 28 točk.