Prvi zimski vihar sezone je dal krila Anthonyju Beauvillierju, ki je na tekmi proti mestnim tekmecem dosegel kar tri zadetke in podajo. Kanadski zvezdnik je po tekmi priznal, da ga je pred tekmo navdihnil sneg.

»Pred tekmo sem bil nabit z energijo. Zunaj je snežilo, občutek je bil povsem božični. In tekme proti rangerjem so vedno zabavne, vedno imajo dodaten naboj. Zmaga nad njimi je še toliko slajša,« je dejal hokejist otočnov iz Quebeca.

Beauvillier, ki je pred tem dosegel le en gol na 16 tekmah to sezono, je prvič v karieri dosegel hat-trick in prvič z ene tekme odnesel štiri točke. Otočani, druga ekipa metropolitanske skupine, so zmagali sedmič na zadnjih desetih tekmah in obdržali popoln izplen proti tekmecem v diviziji.

Leo Komarov je k zmagi dodal gol in podajo, Anders Lee, Brock Nelson in Cal Clutterbuck so še zadeli za otočane, ki so dobili še 12. od 13 medsebojnih obračunov proti rangerjem od sezone 2015/26. Valtteri Filppula je zbral tri podaje, Nick Leddy dve, nemški vratar Thomas Greiss pa je zaustavil 36 strelov.

Za rangerje je Chris Kreider dosegel dva zadetka, vratar Henrik Lundqvist pa je pri prvih 17 strelih proti svojim vratom požrl kar pet zadetkov, zato ga je med vratnicama na začetku zadnje tretjine zamenjal v Bolgar Aleksandar Georgijev, ki je zbral pet obramb.

Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki so najslabša ekipa lige NHL, so tokrat počivali; naslednja tekma jih čaka danes ponoči po srednjeevropskem času, ko bodo gostovali v Chicagu.