Potem ko so košarkarji Budućnosti v lanski sezoni spisali pravo pravljico in v finalu lige ABA ugnali Crveno zvezdo, je poleti mišice napelo še vodstvo kluba, ki je ugodilo številnim zahtevam evrolige. Črnogorsko moštvo je tako dobilo zeleno luč za igranje v najkakovostnejšem evropskem tekmovanju, a je že po šestih tekmah bolj kot ne jasno, da kakovostno vanj ne spada. Podgoričani so namreč še edini brez zmage, po zadnjem neuspehu proti Žalgirisu pa je odstop ponudil celo karizmatični trener Aleksandar Džikić. Predsednik kluba Dragan Bokan ga ni sprejel, a se je namigovalo, da bi Džikića lahko odnesel črnogorski derbi v ligi ABA proti Mornarju. Budućnost je na koncu zmagala, vodstvo kluba pa je zdaj izreklo javno podporo Džikiću.

»Upravni odbor kluba ni zadovoljen z rezultati, ki jih moštvo dosega v letošnji sezoni. Kljub temu smo sprejeli odločitev, da podpremo strokovni štab s trenerjem Aleksandrom Džikićem na čelu. V upravnem odboru smo se strinjali z ugotovitvijo, da večina igralcev igra pod svojimi zmožnostmi. Pri tem ne mislim zgolj na novince, temveč tudi tiste, ki so bili z nami že lani, letos pa smo jim naložili večjo odgovornost. Največja težava je tako sam pristop k tekmi in igri,« je na posebni novinarski konferenci razpredal predsednik Budućnosti Dragan Bokan.

Džikić bo tako v prihodnjih dneh dobil priložnost, da pripelje kakšno okrepitev. »Upravni odbor je odločil, da strokovnemu štabu odobrimo željo po okrepitvah, s katerimi verjamemo, da se bomo vrnili na zmagovalne tirnice. Vsi veste, da nagle odločitve niso vedno tudi najboljše. Vsi smo nezadovoljni, je pa v tem trenutku težko pripeljati kakovostne okrepitve. Toda hkrati se zavedamo naše odgovornosti do navijačev in košarkarske javnosti v naši državi, zato bomo storili vse, kar je v naši moči, da spreobrnemo potek sezone,« je dodal Bokan. Budućnost v prihodnjih dneh čakata sicer zahtevna izziva. Najprej bo v evroligi gostila Baskonio, nato pa v nedeljo v ligi ABA še beograjski Partizan.

Znova pa je prah v evroligi dvignil lastnik Panathinaikosa Dimitris Janakopulos, ki je po zmagi na derbiju proti Olympiacosu v šestem krogu večnega rivala obtožil, da je podkupil sodnika Carmela Paternico in Jakuba Zamojskega. Vsakemu naj bi pirejski klub plačal po 20.000 evrov. Olympiacos se je na obtožbe seveda ostro odzval in od vodstva evrolige zahteval, da Panathinaikos izključi iz tekmovanja. Epilog še ni znan, je pa evroliga znova odprla disciplinski postopek proti Janakopulosu.

Evroliga, 7. krog, jutri ob 18.15: Darušafaka – Milano, ob 19. uri: Budućnost – Baskonia, ob 20. uri: Olympiacos – Fenerbahče, ob 21. uri: Real Madrid – Himki, pojutrišnjem ob 18.30: Anadolu Efes – Panathinaikos, ob 19. uri: Žalgiris – Barcelona, ob 20.30: Bayern – CSKA, ob 21. uri: Gran Canaria – Maccabi.