Luka Dončić s svojim Dallasom v ligi NBA lažje diha. Potem ko je moštvo iz Teksasa zares slabo krenilo v sezono, je na zadnjih dveh obračunih nakazalo, da je sposobno igrati precej boljšo košarko. Zaporedni zmagi proti Oklahomi in Chicagu sta igralcem trenerja Ricka Carlisla vlili samozavest, kar je potrdil tudi Dončić. 19-letni Ljubljančan sicer proti Chicagu ni bil najbolj razpoložen, saj je dosegel zgolj enajst točk ter ob tem zbral še šest skokov in tri asistence, a je zadel pomembno trojko proti koncu tekme.

Dallas : Chicago

Navdušenost javnosti nad Luko Dončićem se sicer onkraj Atlantika dviguje iz dneva v dan. Prav zanimivo je spremljati dogajanje na spletnih družbenih omrežjih, kjer ameriški ljubitelji igre z oranžno usnjeno žogo zdaj delijo posnetke njegovih potez pri Realu Madrid, češ, kaj se čudite, saj je to počel že v preteklih letih v Evropi. Ko so jih na to opozarjali navdušenci košarke na stari celini že pred naborom NBA, pa temu niso dajali pretirane teže in pogostokrat svoja prepričanja o tem, da ne gre za posebnega igralca, celo argumentirali z besedami, da je univerzitetna liga NCAA kakovostnejša od evrolige.

Kakor koli že, Dončić ima zaradi odličnih iger vse več tudi medijskih obveznosti, saj mora pred tekmami in po njih odgovarjati ne le na vprašanja ameriških novinarjev, temveč tudi predstavnikov sedme sile z drugih delov sveta. Po zmagi proti Chicagu ga je v garderobi obiskala ekipa srbske nacionalne televizije RTS. »Pomembna zmaga za nas. Želeli smo si drugega zaporednega uspeha in to tudi uresničili. Ključ je bil v dobri obrambi,« je tradicionalno redkobesedno odgovarjal Luka Dončić in nato razkril, da ga v ligi NBA do zdaj ni presenetilo prav nič. »Ko sem igral za Real Madrid, sem si ogledal ogromno NBA-tekem. Vedel sem, kaj me čaka in česa sem sposoben. Ob tem sem opazil, da je bilo okoli mojega imena precej skepticizma, a se na to nisem oziral. Zahvalil bi se tistim, ki me podpirajo in navijajo zame,« je dejal Dončić in še razkril, da se pogosto sliši s trenerjem Phoenixa in nekdanjim slovenskim selektorjem Igorjem Kokoškovom.

Medtem se je v krizi znašel Miami Gorana Dragića. Poraz proti Philadelphii je bil za moštvo s Floride že tretji zaporedni. 32-letni Ljubljančan je bil z 22 točkami, petimi asistencami in tremi skoki najboljši posameznik Miamija, potem ko je dva dni pred tem pri porazu proti Washingtonu prvič po 4. marcu 2012 ostal brez dosežene točke. Dragić se je sicer v zadnjem času ubadal s poškodbo kolena, zaradi katere je tudi izpustil dve tekmi.