Pravi družinski člani

Mercedesova družina lahkih dostavnih vozil, kombiji vito mixto in tourer ter razred V in pick up razred X pihajo na dušo aktivnim posameznikom in staršem, ki morajo z vozilom med tednom služiti denar, razvažati otroke v vrtec, šolo ali na trening, konec tedna pa skupaj aktivno preživljajo prosti čas v naravi.

To zmorejo predvsem kombiji in poltovornjaki, ki so do nedavnega veljali za manj ugledne in vozniško neprimerljive s karavani ali priljubljenimi športnimi terenci. Mercedesova vozila iz programa lahkih dostavnih vozil oblikovno spominjajo na najuglednejše Mercedesove limuzine in karavane, pri čemer jih posnemajo tudi z uglajeno vožnjo, naprednimi asistenčnimi sistemi za varnost in udobje ter varčnimi, a zmogljivimi motorji. Po drugi strani jih prekašajo s prostornostjo potovalnega prostora in prtljažnika, s čimer lahko konkurirajo dostavnim kombijem, z zmogljivim štirikolesnim pogonom in nadstandardno odmaknjenostjo od tal pa tudi terenskim vozilom.

Kot malo večji avtomobili

Ko je treba v dežju na polnem parkirišču na hitro zasesti sedeže, je to sila enostavno, saj nas lahko z enim stiskom na ključ vozila pričakajo na stežaj odprta električno pomična drsna vrata, ki na ozkih parkirnih mestih poenostavijo vstopanje tudi v tretjo sedežno vrsto, medtem ko vsestransko uporabni keson pri razredu X omogoča preprosto nalaganje in pričvrstitev gorskih koles, ko se odpravimo na adrenalinske podvige. Ob modernih pripomočkih, kot sta Mercedesov parkirni asistent in 360-stopinjska kamera s senzorji krog in krog vozila, je vsa vozila preprosto parkirati na parkirna mesta, namenjena osebnim vozilom.

Vozniški delovni prostor je zasnovan zelo avtomobilsko. To pomeni, da ima večfunkcijski volan, gumb za zagon motorja, sistem infotainment z velikimi zasloni, po podatkih brskamo z drsnikom sistema touchpad ali vrtljivim gumbom. Ker raziskave kažejo, da so vozniki starši med vožnjo kar 20 odstotkov časa obrnjeni nazaj proti otrokom, imajo tudi sistem zvočnikov in mikrofon, po katerem voznik nagovarja otroke.

V službi varnosti

Zaradi uglajenega podvozja in dobre zvočne izolacije je izkušnja ob poslušanju glasbe kot v udobnem fotelju v koncertni dvorani, nabiranje kilometrov pa sproščeno ne glede na tip ceste ali izbrani model vozila. Svojo odlično varnost dokazujejo na neodvisnih testih Euro NCAP, na katerih prejemajo najvišje ocene za varnost. Naj omenimo samo polne in prilagodljive žaromete LED, aktivni zavorni sistem ali tehnologijo za prepoznavanje in uravnavanje ob močnem bočnem vetru.

Pogled na cenik vita mixta in tourerja, razreda X in V razkriva, da je ob primerljivi opremi lahko cenovno enakovreden družinskim vozilom SUV, medtem ko so stroški registracije tudi zaradi primerljivih letnih stroškov vzdrževanja in ekonomične motorizacije ter ugodne porabe goriva enaki. Celo cena vinjete je enaka kot pri osebnih vozilih.

Ne spreglejte trenutne akcijske ponudbe Mercedesovih vozil iz programa lahkih dostavnih vozil vita mixta in tourerja, razreda X in V.

Povezava do akcijske ponudbe:

https://www.mojmercedes.si/ldv