Nepogrešljivi vezist Olimpije Tomislav Tomić je pričakovano prejel največ glasov Dnevnikove žirije za predstavo v štirinajstem krogu prve slovenske nogometne lige, ko so Ljubljančani pred slabima dvema tednoma osvojili Ljudski vrt. Rezultate glasovanja objavljamo naknadno, saj so Domžale in Gorica šele v sredo popoldne odigrale zaostalo tekmo.

Hercegovec Tomislav Tomić je s spektakularnim zadetkom z razdalje odločil derbi v Mariboru. Pod Pohorjem je dosegel prvi zadetek v majici Olimpije, za katero nastopa od minule sezone. V Stožice ga je iz Zrinjskega zvabil nekdanji športni direktor kluba Mladen Rudonja, uveljavil pa se je pod vodstvom trenerja Igorja Bišćana. Tomić sprva ni veljal za udarnega aduta na sredini igrišča. Priložnost je dočakal šele potem, ko je poškodba ustavila Gorana Brkića. Od tedaj je na položaju zadnjega veznega igralca nepogrešljiv član standardne enajsterice državnih in pokalnih prvakov.

V minuli sezoni je doživel dramatično izkušnjo, ko so mu zdravniki povedali, da ima napako na srcu, zaradi katere so mu svetovali prenehanje ukvarjanja z nogometom. Trener Bišćan ga je napotil na dodatne preiskave v Zagreb, kjer ga je sprejel klubski zdravnik Dinama. Razveselil ga je z novico, da njegovo zdravstveno stanje ni ogroženo, vendar mora pred tekmami popiti tablete za znižanje srčnega utripa. »To je bil najtežji del moje kariere, zato mi naslov prvaka z Olimpijo tako veliko pomeni,« je tedaj dejal Tomislav Tomić.

Ljubljančane je zadetek Tomića v Ljudskem vrtu tako navdušil, da so v klubu odprli akcijo z naslovom »Zadeni kot Tomić«. Včeraj popoldne so navijači pred trgovskim centrom v Šiški poskušali streljati na gol v slogu Tomića, ki bo ostal eden ključnih nogometašev Olimpije tudi v prihodnje. Klub je namreč s 27-letnim vezistom podaljšal sodelovanje za naslednji dve sezoni.