Nogometaš Olimpije Rok Kronaveter je bil za sobotno predstavo v deževnem Celju po mnenju Dnevnikove žirije prepričljivo izbran za najboljšega igralca dvanajstega kroga v prvi slovenski ligi. V skupnem seštevku še vedno vodi mariborski adut Dino Hotić, Kronaveter pa se je povzpel na šesto mesto, kjer je velika gneča, saj imajo po dvanajst točk tudi Jan Mlakar (Maribor), Senijad Ibričić (Domžale) in Nino Kouter (Mura).

Kronaveter je v knežjem mestu zablestel po prekinitvah ob koncu tekme, a je tudi v prvem polčasu s predložkom v kazenski prostor pripomogel k dosojeni enajstmetrovki, po kateri je Olimpija izenačila. Čeprav z igro ni blestel, je postal jeziček na tehtnici s podajo za ljubljansko vodstvo, v sodnikovem podaljšku pa je imenitno zadel še iz prostega strela. »Prvi polčas smo odigrali zelo slabo, a je bilo nadaljevanje odlično. Lahko bi že prej odločili zmagovalca. Tekma je bila zahtevna, naša zmaga pa zaslužena. V drugem polčasu smo pritisnili na plin in zaigrali agresivneje. Gol iz prostega strela? Ta element veliko vadim na treningih,« je povedal Rok Kronaveter, ki je bil pri Olimpiji zaradi nesoglasja z navijači že na odstrelu, potem pa je postal eden najzaslužnejših za dva ljubljanska naslova prvakov v zadnjih treh sezonah. V Celju je dosegel dvaintrideseti zadetek za Olimpijo, s čimer je na lestvici strelcev klubov z imenom Olimpija prehitel Klitona Bozga in se izenačil z Ismetom Ekmečićem.

Kronavetru se je v glasovanju za igralca kroga najbolj približal mariborski napadalec Jan Mlakar, ki je dosegel uvodni zadetek proti Aluminiju. Nove tri točke je prejel Andrej Vombergar (Olimpija) in se približal vodilnemu Hotiću na osem točk zaostanka. Rok Sirk se je za dva zadetka proti Domžalam uvrstil na četrto mesto, peti je bil vezist Maribora Amir Dervišević, ki je odločil tekmo z Aluminijem.