Na derbiju četrtega kroga nogometne lige prvakov je Inter na San Siru v Milanu remiziral z Barcelono 1:1. Junak tekme je bil slovenski vratar Samir Handanović, ki je zablestel s kar sedmimi obrambami, s katerimi je ustavil strele Suareza, Coutinha in druščine. Barcelona, ki je na gol Milančanov sprožila kar 27 strelov, je povedla z zadetkom rezervista Malcoma v 83. minuti, ki je Handanovića premagal z močnim diagonalnim strelom in mu je žogo pod njegovo roko poslal v mrežo. Inter se je tako kot že na nekaterih prejšnjih tekmah rešil v finišu z golom napadalca in kapetana Icardija, ki se je odlično znašel v kazenskem prostoru gostov. To je bil sploh prvi in edini strel Interja na tekmi v okvir gola. Zvezdnika Barcelone Lionela Messija ni bilo niti na klopi, saj še ni povsem okreval po zlomu roke.

Statistika tekme

Crvena zvezda premagala veliki Liverpool

Crvena zvezda je pripravila veliko presenečenje, saj je na razprodani Marakani v Beogradu s sanjsko predstavo premagala Liverpool, lanskega finalista lige prvakov, z 2:0. Beograjčani so v prvem polčasu boljšo igro kronali z dvema goloma, v drugem pa spretno ubranili prednost in ostali neporaženi še na šesti evropski tekmi na domačih tleh.

Rdeče-beli so tekmo z Liverpoolom začeli odločno, medtem ko so bili gostje zelo zadržani in so očitno podcenjevali Beograjčane. Namesto da bi Liverpool narekoval ritem tekme, je ubral lagoden pristop, prepustil pobudo srbskemu prvaku in bil kaznovan z dvema goloma že po pol ure igre. Veliki beograjski junak je postal 24-letni napadalec Milan Pavkov, strelec obeh zadetkov v razmiku sedmih minut. Novi ljubljenec navijačev je na Marakano prišel letos poleti iz Radničkega Niš za odškodnino 300.000 evrov. Najprej je kar 193 centimetrov visok igralec upravičil vlogo robustnega napadalca, saj je zadel po nebeškem skoku po kotu. Nato je pokazal še odlično tehnično znanje s preigravanjem, prodorom in s strelom s 25 metrov zatresel mrežo Beckerja.

V drugem polčasu je bil Liverpool bolj odločen, a še vedno neučinkovit. Crvena zvezda je povsem nevtralizirala najnevarnejše igralce gostov. Vrhunsko se je branila, saj je tekmeca onemogočala s tesnim pokrivanjem, fanatično borbenostjo in veliko taktične discipline, ki jo je skoval trener Vladan Milojević in tako nadigral slovitega trenerja gostov Jürgena Kloppa.

»Lep večer za nas. Odigrali smo zelo kakovostno tekmo. Igra v prvem polčasu je bila popolna, v drugem delu smo bili v težavah, vendar so moji fantje igrali s srcem in na igrišču ustili zadnji atom moči. Vesel sem, da smo tudi navijačem prinesli nekaj veselja ter pokazali, da denar ni najpomembnejša stvar,« je tekmo ocenil trener Crvene zvezde Vladan Milojević.

»Imeli smo težave na vseh delih igrišča. Kaznovani smo bili za slab vstop v tekmo. Naša reakcija v drugem polčasu je bila dobra. Imeli smo dovolj priložnosti, a v nasprotju s prejšnjimi tekmami tokrat nismo bili učinkoviti. Zdaj moramo premagati PSG in Napoli,« je takoj po tekmi povedal igralec Liverpoola James Milner.

Statistika tekme