Mandarić je interes potrdil za Televizijo Slovenija, za katero je dejal, da bi bil nakup Primorskih novic lahko zanimiv projekt. »Imam resne namene,« je poudaril Mandarić. Za nakup časopisa naj bi se po neuradnih informacijah sicer zanimalo že več kupcev, saj menijo, da gre za dobro naložbo.

Predsednik uprave portoroške Splošne plovbe Johan Doehle je bil zadržan in teh informacij ni komentiral, prokurist Splošne plovbe Rok Hladnik pa je dejal, da jih je Mandarić pred dnevi seznanil s svojo namero, vendar pa konkretnih pogovorov o tem še niso imeli. »V kolikor bi prišla kakršnakoli resna ponudba, bi jo pretehtali in o njej odločali. Vsaka stvar ima svojo ceno, tudi ta časopis. In ta cena ni majhna,« je dejal Hladnik.

Mandarić naj bi v prvem koraku kupil 52,5 odstotka delnic, ki jih ima v Primorskih novicah Splošna plovba, kasneje pa naj bi kupil še deleže preostalih lastnikov - med drugim koprskega komunalnega podjetja Marjetica.

Govorice o prodaji Primorskih novic so se pojavile že lani, ko naj bi do lastništva neuspešno skušal priti koprski župan Boris Popović, vendar mu ne Splošna plovba ne njen nemški lastnik nista bila naklonjena.