Po remiju proti Podravki v Koprivnici (27:27) v prejšnjem krogu so igralke Krima na Kodeljevem povozile hrvaške prvakinje in si dva kroga pred koncem prvega dela tekmovanja bolj ali manj priigrale uvrstitev v glavni del. Za dokončno potrditev osvojitve najmanj tretjega mesta v skupini, ki še prinaša napredovanje, mora danes še neporaženi madžarski Györ doma premagati nemški Thüringer, ki je še brez točke.

V 17. sekundi sosedskega obračuna je Ana Debelić poskrbela za prvo in sočasno edino vodstvo prvakinj Evrope iz sezone 1995/96, potem pa so si krimovke priigrale visoko prednost (4:1, 6:2, 10:4, 14:8). Ekipa gostujočega trenerja, nekdanjega rokometaša in reprezentanta Zlatana Saračevića, je resneje zagrozila le v 45. minuti, ko se je približala na minus ena (17:18). A na krilih odlične vratarke Miše Marinček Ribežl (16 obramb) in vrhunske obrambe (tri članice Podravkine ubijalske zunanje linije, Rusinji Natalija Čigirinova in Alena Ihneva ter Belorusinja Karina Ježikava, so skupaj dosegle zgolj sedem golov ob strelu 23:7) je Krim v nadaljevanju naredil delni izid kar 9:1 in si priigral rekordno prednost (27:19).

Po uspehu na 12. medsebojni tekmi v ligi prvakinj (šest zmag Krima, štiri Podravke, dva remija) je bil trener Uroš Bregar zadovoljen: »Z zmago smo si odprli vrata v glavni del lige, za katerega verjamem, da se bo spomladi igral tudi v Ljubljani. Želeli smo se dobro pripraviti, a žal se nam je vse porušilo: Ines Amon je zbolela, po dolgem času smo bili brez Alje Koren. Pred tekmo sem se spraševal, kako bomo tekmo izpeljali, a sem vesel, da smo prikazali odlično igro.« Kapetanka Miša Marinček Ribežl je dodala: »Na novinarski konferenci pred tekmo sem napovedala, da bomo povedle že na začetku. To se je tudi zgodilo. Pokazalo se je, da smo kakovostnejša ekipa. Zaradi poškodovanih igralk nismo tarnale, ampak garale, kar se nam je obrestovalo.«