Pred 25 leti sta brata Prezioso začela pohod po diskotekah in naslednje leto bo 20-letnica zagona projekta Prezioso & Marvin. Se obeta kakšno praznovanje?

Trenutno nastopava le Marvin in Andrea. Predvsem skušava ne razmišljati o tem, da sva stara, zato se drživa ustaljene rutine. Pripravljava nekaj svežih skladb in nove remikse naših hitov, prvim boste lahko prisluhnili že zelo kmalu.

Kje sta izgubila Giorgia?

Spet se je malo umaknil iz skupine, a še ustvarja muziko, dela na Radiu Deejay Italia in vrti s kolegi Fargetto, Molello in Albertinom na zabavah Deejay Time Reunion.

Delate muziko za ples, ki je tudi v naslovih vaših skladb. Kaj vama pomeni ples?

Marvin: Kadar sva na odru raje ne pleševa, recimo da zato, da je manj tresljajev. (smeh) Andrea je dober plesalec. V garderobi me vedno spravlja v smeh s svojimi čudnimi gibi – ob tem ne moreš biti resen! Ampak, ne, res je dober.

Andrea: Še največ smo plesali v naših spotih, pa še to bolj za zafrkancijo, nič resnega, ker se lahko pred profesionalci le skrijemo. Moj največji plesni navdih je bil John Travolta v Vročici sobotne noči. Tam je nakazal nekaj res dobrih gibov.

Ker ste delali tudi druge projekte, me zanima kakšno mesto v vašem ustvarjanju ima skupina?

Marvin: Skupina Prezisos & Marvin je bila in je še vedno center našega ustvarjanja.

Andrea: Imeli smo tudi svojo založbo Propaganda Records, pod okriljem katere smo ustvarjali glasbo še z nekaj ustvarjalci, a ko je skupina postala res uspešna, smo se osredotočili le na ustvarjanje pod imenom Preziso & Marvin. Dela je bilo veliko, saj smo za večino skladb snemali posebne verzije za licenčne izdaje v Nemčiji, Franciji, vzhodni Evropi in seveda Italiji.

Sodelovali ste z Mollelo, Gabryjem Pontejem, Maurom Picottom, nikoli pa z Gigijem D'Agostinom, s katerim ste odprli vrata za Italo-dance zvok v svetu.

Andrea: Ko smo v 90. letih postavili skupino, smo šli v Brescio k založbi Media Records, ki je bila takrat v plesni glasbi nekaj takega kot je zdaj nizozemski Spinnin. Tam smo se spoznali z Gigijem, Maurom, Mariom Piujem in drugimi mojstri. Nekaj časa smo celo delali v isti stavbi, a se nikoli nismo zapletli v sodelovanje. Smo se pa veliko družili in se zafrkavali z njimi med snemanji. Gigi je res zabaven tip, norec ... in eden najbolj nadarjenih producentov, ki sem jih srečal v karieri.

Marvin: Takoj bi posnel ploščo z Gigijem! A ne bi bilo to fantastično? Mogoče pa nam še uspe ... čeprav ga je res težko ujeti.

Andrea: »Moj največji plesni navdih je bil John Travolta v Vročici sobotne noči. Tam je nakazal nekaj res dobrih gibov.«