Nogometaši Bayerna so v Atenah potrdili, da jim je reprezentančni premor prišel še kako prav. Potem ko so bili v rezultatski krizi, so v nemškem prvenstvu konec tedna v gosteh s 3:1 premagali Wolfsburg, danes pa so bili v tretjem krogu lige prvakov v grški metropoli z 2:0 boljši od AEK. Po treh krogih je Bayern na lestvici skupine E z dvema zmagama in remijem na vrhu, medtem ko ima AEK ničelni točkovni zbir.

Trener Bavarcev Niko Kovač je bil v zadnjih tednih na udaru medijskih kritik, z dvema zmagama v gosteh pa si je prislužil nekaj miru, ki ga bo skušal unovčiti z novimi uspehi. Bayern je v Atene dopotoval motiviran, saj se je zavedal, da ima pravšnjega tekmeca za mirno nadaljevanje v najmočnejšem evropskem tekmovanju. V prvih dvajsetih minutah je silovito pritiskal na domači gol, AEK pa je prav v 20. minuti pokazal, da je lahko zelo nevaren iz protinapadov.

Ko se je po eni uri igralnega časa zdelo, da bodo Nemci vse bolj nervozni, je v pravem trenutku zadel Javi Martinez. Špančevi goli niso pogosti, saj igra na mestu defenzivnega vezista ali centralnega branilca. Martinez se je odlično znašel v kazenskem prostoru, ko je Arjen Robben sprožil strel, odbito žogo pa je suvereno zabil v gol. V stanju šoka je AEK čez dve minuti prejel drugi gol, ki je odločil zmagovalca. Bayern je izpeljal lepo akcijo, izigral domačo obrambo, Poljak Robert Lewandowski pa je podajo Rafinhe zabil v prazen gol.

Favoriti uspešni

Manchester City je po presenetljivem porazu v prvem krogu doma proti Lyonu dosegel drugo zmago. V Harkovu je bil prepričljivo s 3:0 boljši od Šahtarja ter stvari v Evropi postavil na njihovo mesto. Drugo zmago je prav tako dosegel madridski Real. Trikratni evropski prvak je po zaslugi Karima Benzemaja in Marcela dosegel celo dva gola, po golu plzenske Viktorie v 79. minuti pa je v zadnjih minutah trepetal za osvojitev treh točk. Da so imeli favoriti danes svoj večer, je poskrbela Roma. Rimljani so na domačem olimpijskem stadionu prepričljivo premagali CSKA, glavni igralec pa je bil Edin Džeko. Boleč poraz je v Amsterdamu doživela Benfica, saj je Ajax dosegel gol v sodnikovem podaljšku in z Bayernom ohranil vodilno mesto na lestvici.