Po zadržanem uvodu obeh ekip je prva priložnost pripadla Manchester Unitedu, ko je v 16. minuti po prostem strelu Ashleyja Younga do strela z glavo prišel Paul Pogba, a je njegov poizkus zgolj ogrel dlani vratarja Juventusa Wojciecha Szczesnyja.

Le minuto kasneje je na drugi strani po hitrem prodoru po desnem boku predložek v kazenski prostor poslal Cristiano Ronaldo, žoga se je nekajkrat odbila in pristala na poti utekajočega Dybale, ki mu z levico iz neposredne bližine ni bilo težko premagati Davida de Gee.

Juventus je povsem prevzel pobudo, imel celo 70-odstotno posest, igra rdečih vragov pa je bila tudi ob redki posesti preveč nepovezana, da bi ogrozili mrežo gostov. Stara dama bi lahko podvojila prednost v 22. minuti, ko je po dvojni podaji z Ronaldom na robu kazenskega prostora do strela prišel portugalski bočni branilec Joao Cancelo.

Šestnajst minut kasneje so znova pretili gostje, po topovskem prostem strelu Ronalda z razdalje, je De Gea žogo izbil na noge vezista Blaisea Matuidija, ki je sprožil v okvir, a je do odmora ostalo pri minimalnem vodstvu.

United bolje v drugem delu, a brez izenačujočega zadetka

Igralci Manchestra so se v nadaljevanju postavili nekoliko višje in prej pritisnili goste v fazi organizacije napada, a so ti vseeno prišli do izjemne priložnosti iz protinapada, ko je po povratni podaji Juana Cuadrada s prve proti levemu zgornjemu kotu precizno meril Ronaldo, z izjemno parado pa se je izkazal De Gea.

Angleži so v naslednjih deseti minutah vendarle povezano napadali, a italijanska obramba na čelu z odličnim Giorgiom Chiellinijem ni dopustila nevarnejših poizkusov. Srečanje je v tej fazi izgubilo na kvaliteti, črno-belim so vidno pošle moči, zaradi česar so se tako v napadu kot obrambi pojavile individualne napake, Italijani pa so vse pogosteje izgubljali posest.

Prav to bi v 75. minuti kmalu izkoristil Pogba, ki je po napaki torinske obrambe z roba šestnajsterca z levico pomeril v desni spodnji kot, zadel desno vratnico, žoga pa se je od Szcezsnyja odbila zgolj v kot. Nogometaši Manchestra so v zaključku močno pritisnili za izenačenje, trener gostov Massimiliano Allegri je zaradi tega v zadnjih minutah v igro namesto Cancela poslal Douglasa Costo. Juventus je uspel zadržati minimalno vodstvo in zabeležil še tretjo zmago, s čimer z devetimi točkami zaseda vrh skupine H.

Manchester United : Juventus